RTX 好多Ray tracing game 討論區 (32)

962 回覆
7 Like 1 Dislike
我wtsapp 問緊佢點
有game 送就買local 啦
老黃搵DLSS 同TAA 比真係搵笨柒

之前試過laptop full hd 開DLSS 曚過鬼

再睇到d review 話DLSS 效果好好

都聽過1080p 開DLSS 因為native resolution太低所以唔會好好效果

咁我就又試吓4k DLSS 啦,屌佢老母咪一樣曚到喊
唔係太睇到分別
睇頭髮
咁既話 其實X2都夠睇既

真係打機又好少何留意到咁仔細
我依家開x2咋

x4 太食資源又唔特別靚好多

但唔開真係唔得

開4k 就係為咗聞mon嘛

不過真係好誇張,已經係2080 ti sli咁推

開完Ray tracing 已經唔可以再開爆AA
最新個driver好撚伏玩乜GAME都會彈
我用緊419.35咋
咦,我都係喎,咁我咩事成日彈
玩隻狼彈以為係隻GAME問題,之後玩CSGO又狂彈
Sli都比你講到好唔掂咁
本身仲諗住單卡4k
依家都係不了
應該係driver問題
我玩隻狼無事

Btw隻狼好撚正 爽快
打第一隻boss已經卡關
打將軍仔都卡啦
重裝window算,清哂D垃圾佢
我就係卡嗰條撚樣
將軍仔唔係boss黎架咩
少年,你太年輕了
睇你玩咩game

本身Ray tracing 就勁大食

SMAATx4又係勁大食

正常就唔駛開爆AA 再開RT的

我見難得有RT game 支援sli 所以chur 盡d啫

一般單2080 ti 都夠玩4k
有HDR就夠 RT唔需要
都唔係架

Metro exodus RT 同 HDR 係絕配
RT game 又support sli 的得 SoTR 一隻

Metro 只support 單咭

RT Ultra + graphics extreme + 4k 係無可能有60fps

我依家開 RT High + graphics ultra + 4k (0.8x shading) 都lock 唔到60fps , 但算係playable
又係喎
呢隻嘢開DLSS 會廢咗HDR

我寧可降shading percentage 都唔關HDR

Ray traced global illumination 配HDR
好正
隻game好唔好玩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞