RTX 好多Ray tracing game 討論區 (32)

962 回覆
7 Like 1 Dislike

岩岩去出完trip返黎, 跑下分先
單核呢?
食完飯返黎再試下
我粒U 好頂癮

1.245V 行4.8 with AVX Offset -2 高分過

1.245V 行 4.8 with AVX Offset -1

明明溫度都係7x左右

但唔想再加電
單春514分

試左唔落avx先
auto (應該無落avx offset)
過左5千2分
好超的7820x 分數同9900K 差唔多

搵日有時間我試吓加電先

你覺得長用最高可以落幾多電?

1.40? 1.45?
最盡1.325V 5.1G 差唔多90幾度
1.25V 5G
1.2V 4.8G
我個粒長行1.245V 先穩到4.8

我估我1.325都穩唔到4.9
9900k 1.4都好似好平常, 但係7820x 1.4熱到爆炸了
但係效能(唔計打機)黎講幾乎一樣
我駛咁多錢都係為打機咋
ok啦
1440p 差距已經細左好多, 4K 差距細到幾乎係誤差以內
等GPU有新技術先算
計埋信用卡現金回贈,$5100-$5200
但我用4k 144mon

Cpu都同樣重要

X299 明顯因為架構bottleneck 咗的遊戲就有Far Cry 5

我雙2080 ti 都過唔到85fps

而9900k 推雙2080 ti 係過100fps

雖然咁極端的例子就唔太多
下?認真呢...
大部分情況下係
但有有例外

例如gamernexus以前測試過4.5G既7980定9980, core count 夠多, 行mesh 既CPU, 幾乎橫掃所有CPU
舊engine 都係mesh 惡
結果都係用laptop 玩last light
4K 都唔特別靚,laptop 夠做
有冇人更新左419.35之後打打下機會crash game?我琴晚crash左兩次今朝起身連window都入唔到 重新開機得返黑畫面
試過玩bf5 freeze左
我係玩玩下畫面freeze 左 但game聲冇問題
我係聲畫都freeze
我未上419.35

聽落好多問題咁
冇事 仲順左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞