RTX 好多Ray tracing game 討論區 (32)

962 回覆
7 Like 1 Dislike
都唔關我事2k矛dlss驚
買metro 同anthem 啦
唔開DLSS 都勁過1080ti啦
無性趣
rich
咁我等下代卡先上sli
近排上左水 上完水再搞sli好煩
依度啲癲佬巴打仲多
btw其實唔追求144都夠既

p.s. 9900k+2080ti+16gb ram +x27
9900k好熱
真係睇game

Game 唔大食就單80ti 都去到4k 100+

大食又唔食sli 個d 可以60都無

記住一句,4k gaming 係不歸路,4k 144 gaming 絕對係攞苦嚟辛

因為行得太快,太多軟件硬件配合唔上就好辛苦

但我只能講,玩過4k 144 之後真係返唔到轉頭了
所以窮撚等多代先有得享受
暫時睇個勢

RT + DLSS + 4k Ultra + Sli 係唔會發生的事

4K 要開 RT 有心理準備會唔夠力4K 60fps

就算RT + DLSS + 4k Ultra 想做到4k 60fps 都要睇DLSS 效果係點

Metro exodus DLSS 暫時係一團糟
唔係晒命

事事要走在時代尖端(已經唔係講緊8k gaming)

係要投入大量資源,仲要付出同回報完全唔成正比

剩係講2080tj bang for bucks已經低到極點

2080 ti sli 已經完全無性價比可言
一張都已經無啦

題外話: RX570 真係窮撚恩物

傻仔先買1050 ti
想問下如果1080p + ultra + 60fps up

rtx2060夠唔夠做?
夠大部份game 都得
呢一刻夠
我2070 laptop 用落只係勁desktop 2060 少少

暫時玩幾隻嘢

Metro exodus, shadow of tomb raider, AC origins, Forza 7, FIFA 19

呢堆60係穩過

Metro 初玩過90
SoTR benchmark 8xfps
AC origins 7x fps
Forza FIFA 都過100
事關而家用緊公板rx480,窩輪扇,見到個溫度好唔開胃,拆開換過晒啲散熱油/膠都冇咩改善

所以諗諗下不如直接換卡算
480 上2060 都好大提升

屌佢老尾咩都冇貨
好撚柒
你隻mon先極品

無貨就咪夾硬返啦
冇電腦用喇
同埋我係實用》樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞