RTX 好多Ray tracing game 討論區 (32)

962 回覆
7 Like 1 Dislike
msi?
Yup
https://www.hornington.com/msi-rd/
睇吓個網站
msi香港代理
唔記得你咩mon

單咭定雙咭?
暫時出咗三隻ray tracing game,三隻ray tracing 的部份都好唔同:

1. BFV - 反光面

呢隻RT 其實最eye candy, d 反光面做得好靚

唯一問題係反光面唔太多,同埋你會唔會停喺度望佢d倒影

2. Metro Exodus - global illumination

對畫面真實性最大影響,我覺得係RT 做得最好的遊戲

3. Shadow of the tomb raider - 影

用ray tracing 即時計算影子,影的真實感提高咗

唯一support sli 的RT game, 做到4K 60fps 以上,不過sli frame pacing 問題算幾嚴重, average fps 唔低但有明顯卡頓

呢代咭開RT 郁吓都砍走你30-40% performance 真係好大鑊
單咭+1080p144月球
1080 單咭得70fps?

佢咩u 呀
TR
我原本以為佢2k mon先咁低

無諗過cpu 問題可以咁大impact
係full hd 食cpu 多
上到2k 4k 差距先逐步少左
我次次post跑分都係低過你哋,而家先嚟驚訝
邊記得咁多人

剩係記得你九萬幾隻ssd咋
正如提起小弟

我估大家第一個反應係:

哦,個條戇鳩

撚會記得我detail spec咩
終於夠錢了, 邊到可以買到LIGHTING Z 2080TI
2k 4k GPU bottleneck 先食CPU 唔多
所以差距咪少左
同trio x 有咩分別
利申 想賣
香味唔同
TR唔夠做?
低頻 打機唔食多春
星期6 買左張 msi 2080 ventus,
星期日登記左到宜家都未有俾d game code我
你地通常等幾多日先有code?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞