RTX 好多Ray tracing game 討論區 (32)

962 回覆
7 Like 1 Dislike
抵玩之選
2070點超都係2070
關oc事咩
有人唔oc都中伏
未買metro
剩係買左dmc 但係dmc啲畫質 事但啦

其實多人買2060既我諗
咁多勇士咩
雖然我自己未驚過 $5699 GALAX 2080照買
4千已經買到2手1080TI 仲有保
2手1070/1070TI 有8GB
光追代價太大
我係有新買新
同埋2080 black 都好抵屌
EVGA要等送貨不了
保養又要自己寄
GALAX 收工即興落腦場買
EVGA 保養絕對比你想像中容易同方便,隨時好過你拎去代理搞
可能用到我換卡都未拎去保養
但GALAX 100日有壞1換1喎
巴打我之前都有呢個問題 同樣係因為R6 crash
你可以試下幾個方法 唔得就要RMA
我當時試完之後唔work最後都係RMA左
而家張新卡又準備因為另一個問題再RMA多次

1. 用DDU再裝返舊版d既driver
2. 去Nvidia控制面板 3D設定個位有得比你較電源設定 將佢較去 慣用的最大效能
3. 降頻睇下有無以上問題
4. 去nvidia 控制面板 > 說明 >偵錯模式 睇下會唔會彈

如果用1同2解決到就應該無問題
如果要用3同4先解決到既 甚至都係解決唔到既話 我會建議你RMA

Btw,見上面有人講EVGA RMA麻煩
我反而覺得EVGA RMA幾好 我準備RMA第二次佢都無屌鳩我
仲搵左DHL上門同我收唔洗我比運費
[突發] Microsoft 將為 Windows 7 加入 DirectX 12 支援!!
https://lih.kg/1062374
其實我無RMA經驗
EVGA覺得煩因為無本地代理 要上網搵資料先知可以寄去台灣

有本地代理就直接拎去就得

但你準時第二次RMA 咁多問題?
我無玩呢隻

似唔似 driver 問題?
唔清楚
係怕hardware又出事
之前rma左一次
巴打我之前都有呢個問題 同樣係因為R6 crash
你可以試下幾個方法 唔得就要RMA
我當時試完之後唔work最後都係RMA左
而家張新卡又準備因為另一個問題再RMA多次

1. 用DDU再裝返舊版d既driver
2. 去Nvidia控制面板 3D設定個位有得比你較電源設定 將佢較去 慣用的最大效能
3. 降頻睇下有無以上問題
4. 去nvidia 控制面板 > 說明 >偵錯模式 睇下會唔會彈

如果用1同2解決到就應該無問題
如果要用3同4先解決到既 甚至都係解決唔到既話 我會建議你RMA

Btw,見上面有人講EVGA RMA麻煩
我反而覺得EVGA RMA幾好 我準備RMA第二次佢都無屌鳩我
仲搵左DHL上門同我收唔洗我比運費
其實我無RMA經驗
EVGA覺得煩因為無本地代理 要上網搵資料先知可以寄去台灣

有本地代理就直接拎去就得

但你準備第二次RMA 咁多問題?
下代galax 先考慮
1080ti 代替品唔多

平玩GPU
無諗到我會玩電腦玩到benchmark 上到3dmarks hall of fame

雖然只係其中一個benchmark, 仲要入唔到頭100

不過真係無乜遺憾
換2080ti hof同頭100鬥
係都換Titan Rtx
係 第一次係玩R6 crash,其他game唔會 係R6先會crash
今次係玩咩game都會crash

我EVGA RMA係佢個網同佢講返個問題
我試過用咩方法解決 而最後都唔work
之後佢就直接同我申請RMA
叫我比時間佢問我幾時可以上我屋企收返張卡
然後安排DHL上門收 全程連門口都唔洗出
同埋佢都幾快 收到卡第二日就送到台灣 第四日就寄左張新卡返黎
titan無非公
未壞過顯示卡

下次換卡試下EVGA 先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞