RTX 好多Ray tracing game 討論區 (32)

962 回覆
7 Like 1 Dislike
希望之後有改善 不過我1440p 應該冇咁易睇到
變撚咗黑平衡
HDR 更嚴重
你好似我咁同一個畫面on/off DLSS

再cap screen

應該好覺
HDR:

我情願開rt得30fps都唔會開dlss
依家玩metro 我會開native 4K 但降低少少 graphics

我明白DLSS 一定無手native 咁sharp,我可以接受

但如果影響到開HDR 成個gamma 都亂晒,我就頂唔順

再者你睇我今朝cap laptop d 圖,開DLSS 都唔止曚少少,而係大降畫質

暫時DLSS 真係唔得
n記話會持續改善 睇下遲啲點
我都唔太明

FFXV implement 得幾好

點解metro 咁大問題
4k dlss 差過1440P native
1440p dlss 分分鐘差過1080p native
我開開又唔多覺
我覺得係隻game 本身畫質就唔高

btw 佢要經常清潔
但唔畀人就地清
姐係要人地係咁換槍 上返d 件上去
同埋我仲未識點換子彈
bb 彈轉燃燒彈點噤
X27真係好似幾抵玩
都係4k 144點解pg27uq會貴咁多
信仰問題

X27 同PG27UQ 只係好少分別,仲係各擅勝場
唔會掛

Gamma 出事唔計的話
你講繄乜?
咁我遲下就換埋4k144

膠巴 你經驗多過我 你覺得8700k5g+2080ti+16 ram夠唔夠玩時下啲4k game
枝bb彈槍wo
可以轉鐵彈/燃燒彈
枝彎又係
鐵箭同爆炸箭
唔開RT 唔強逼max 畫質一定夠 (60fps)

唔大食的遊戲直頭可以4k 144 (如 FIFA19)

你想4k 100fps+ 建議上2080 ti sli

例如shadow of tomb raider, anthem 要4k 過百一定要sli
techpowerup 個對比真係原生1440p清過4k dlss
隻metro係咪無in game resolution scale

要自己係control panel set?
scale?
好似冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞