RTX 好多Ray tracing game 討論區 (32)

962 回覆
7 Like 1 Dislike
長少少姐,正常atx 箱都放得落
唔止長啲,仲闊啲
睇外國啲網站, 好似仲有分Micron出同三星出嘅VRAM
啲鬼佬話Micron嘅容易收皮啲, 堅定流
買張卡都要靠撞彩
Micron是早期批次了吧?
之後轉做三星 都冇乜災情
Micron 都唔係全部有事,我估係某一 batch 既出事
十二月尾買xc ultra 都係micron
我用atx case + xc ultra 都係七十幾度
矛事
沒事
兩張2080 ti 都係micron ,無事

等陣睇吓notebook 2070 咩ram 先
2070 laptop GDDR 係Samsung
你個兩張咁早買基本上一定係micron , 開頭samsung 都未出到貨俾老黃
好在未有事
三星好野
嗰幾張一體水又點睇?
MSI Sea Hawk X同EVGA Hybrid, 同三風扇版比溫度同噪音會唔會低啲?
超頻性能應該差唔多?如果係價格貴少少都可以接受
一體水點都涼過風冷
之前玩1080ti 自組G12+X42 可以壓住60度以下

MSI 個張好似gpu chips 用水冷頭,但vram 用blower type,真係的話blower 應該嘈到癲
EVGA啲外觀設計真係不敢恭維
我諗如果買一體水應該會買Sea Hawk X, 最重要香港有得買, 價錢同新蛋差唔多
division2食盡11GB VRAM
依一代公板PCB同非公好似差唔太遠
正常 因為radeon vii有16gb vram
為食而食
畫質又唔係靚
但係我只係玩緊1080p
100% resolution
其他嘢開盡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞