RTX 好多Ray tracing game 討論區 (32)

962 回覆
7 Like 1 Dislike
膠花巴係幾時買咗粒99k㗎
第二個巴打試的

我想換

但上咗水唔想搞
佢無買呀
有無義士幫我整吖
上水就好似幫部機加條貞操帶咁想搞乜都唔得
某程度都係好事嚟
岩呀,慳返唔少錢

之前想轉返大板 但係一諗起要拆返哂啲管就即刻放棄左
ASUS 睇黎2080ti 都唔會出Poseidon
張ROG Matrix RTX 2080 Ti 係風冷+一體水
考慮其他好過....
想問下MSI 2080ti SEA HAWK EK X 會唔會有雪花
2080正式收皮 買左個半月 依家連WINDOW都入唔返
點死法?
有無相?
今朝入唔返WINDOW 跟手重裝完之後都係入唔到
換返張980TI即刻冇事 冇圖因為得黑畫面
隔代先換

坐等zen2 10nm
肯定硬件問題?唔係driver 問題?

搵咗代理未?
因為換左980TI就冇事 咁好明顯係張2080問題
炒driver 都可能
重裝WINDOW之後都係咁 剷左DRIVER都冇分別
我部枱機都係咁

一裝rivatuner 開DX12 就會炒game

Laptop 2070又無事喎
去到win10登入畫面打密碼打到一半自動黑mon
仲唔攞去整
一直未正式玩Metro exodus

因為未爆metro 2033 同 last light

經過呢幾星期努力,依家終於可以試吓exodus Ray tracing 係咩一回事

同BFV RT唔同,BFV 的RT 用喺反光面,如玻璃,地板,水氹

即係話BFV 除咗反光位,你係唔覺RT的存在

Metro Exodus 的 RT 就應用喺real time Ray traced global illumination 之下

呢張係RT on:

呢張就係RT off:

最大對比係光暗自然度

開咗RT 係該暗則暗,例如天花無光直射的地方
嚟多一張on/off 對比:

完勝bfv
完唔完勝我唔敢講

但比BFV 易發覺
bfv唔係張張地圖都有大量反射面
換硬管
預我一個月內交貨
唔岩係三個月近排有機打同有野做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞