《香港傭兵》(18)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
你連紅燈過馬路 喺社區中心搞事都唔敢啦
點做逆行者呀? 小姐
你想學我地咋嘛
妹妹仔早
各位早晨
大家有冇睇比卡超真人電影預告
屌男人真係好鹹濕
啱啱落樓見到個熱褲少女行過
隔離個阿伯立即扮晒耍太極咁轉身喪𥄫
屌佢老味個阿伯成頭白髮又骨瘦如柴都嗰頭近㗎啦 仲𥄫啲𡃁妹仔
唉 男人
你都有𥄫啫
我係𥄫個阿伯
你自己咪又係咁
我係𥄫個阿伯咋
社會觀察者是我
收返埋條脷先啦
又俾你發現咗添

上回講到飛揚抖完繼續幫雨姐手。
飛揚提醒雨姐小心西貢獻命。
雨姐話自己年紀都唔細啦~唔驚~
雖然話尋晚見西貢獻命捉返嚟嘅女仔全完都唔過十七八...有啲仲係得七八歲嘅小妹妹...之但係雨姐咁正...話唔埋㗎嘛!
雨姐話自己會小心㗎喇~叫飛揚拎咖啡同蛋糕去俾子茵~
飛揚行到去子茵身邊,感覺到佢身上有好強大嘅阻力!
飛揚放好杯咖啡同蛋糕,就八八卦卦咁偷睇子茵本筆記簿...但空空如也...
子茵察覺到飛揚偷窺自己!飛揚立即提醒子茵要小心西貢獻命!
子茵點一點頭...都算好啦~都叫有反應啦~
飛揚繼續做嘢~雨姐就抖抖先~
飛揚又邊𥄫女邊做嘢~舖面都真係多咗唔少女客人~
到雨姐抖完,話飛揚成日𥄫女~
尤其係𥄫子茵~
其實飛揚𥄫得最多嘅係雨姐囉~
飛揚話自己有女朋友㗎喇~雨姐就覺得𥄫女同有女朋友係冇抵觸㗎喎~
嘩~分得咁開㗎咩~
飛揚又問輝哥喺雨姐面前𥄫女又點?
「車!佢𥄫咪𥄫囉...關我咩事?」雨姐扮晒唔緊唔緊咁。
『真係唔關你事?』飛揚又古古惑惑打量住雨姐~
「唔關囉...」雨姐又扮晒事不關己咁。
『哦~不過輝哥都幾受女仔歡迎㗎~上次咋嘛~同佢出到荃灣買髮油,個女仔幾冧輝哥~』飛揚繼續試探吓雨姐~
「哈哈哈~嗰個肥婆吖?好吖好吖~蔫豬頭都有盲鼻菩薩~哈哈哈~」雨姐恥笑多幾聲~
果然真係只會恥笑,不帶半點醋意?
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 10-西貢獻命] PART 06

望住雨姐扭扭毛巾,抹抹洗碗盤...

『但輝哥都幾關心你吖~』我又唔想放棄,繼續打探~

「佢關心我?但佢成日都要我照顧佢呢~」雨姐帶住無奈嘅微笑擰擰頭。

『咁你都肯照顧佢咯,即係點都有啲好感啦~』母愛嘅表現~有機有機~

「有乜鬼嘢好感~只係...」雨姐扭住毛巾,諗咗諗,「我都真係有啲責任嘅~」

『責任?』講到咁嚴重?
「話晒...都係因為我...佢隻手先搞成咁...」雨姐邊諗邊點點頭。

『因為你?你哋...搞過啲咩吖?』玩咩玩到咁激吖?

「你諗咗去邊吖?」雨姐古古惑惑咁打量住我~

『我...我冇諗去邊吖...你講搞吖嘛~我咪用返搞囉~』唔好誤導我好喎...

「冇~只係之前做嘢嘅時候,佢為咗幫我搞到自己隻手傷咗~」雨姐又邊諗邊點點頭。

『咁睇嚟都好傷喎...到而家都成日舊患復發...』一定係傷及筋骨啦!
「佢成日扮咋嘛!想偷懶就偷懶啦!」雨姐谷一谷塊面豬登!

雨姐嬲嬲個樣都幾可愛吖~

「不過...唔係太忙嘅...咪俾佢懶吓囉~」雨姐又帶住微笑點點頭。

『都話你對佢有嘢㗎啦~』你睇雨姐個樣~

「我邊係對佢有嘢姐?」雨姐又帶住微笑擰擰頭。

『仲話冇仲話冇~』含晒春咁~
「做咩姐?愛情專家吖?」雨姐又古古惑惑咁打量住我~

『我又唔敢當~之但係...我睇人都幾準嘅~』你兩個都寫晒喺面上啦~

「你算罷啦小朋友~」雨姐恥笑我~

『咩小朋友?我大個仔㗎喇!』仲極持久添!(耐性!)

「係喇係喇係喇~」雨姐冇我咁好氣~

『不過講開...你哋嘅感情都幾好吖~我指你、輝哥同Owner~真係好有...一家人嘅感覺~』一家人...溫馨嘅感覺...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞