Nikon 討論/貼圖區 (8) Z mount 大三元幾時有

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
本身都考慮500先,但純粹係唔駛另加增距btw 肥花見到2手 11800連一堆配件好似幾吸引
CP+ Nikon唔比插卡試
我個時買$6500, 加埋xqd 都係$7000, 而家打雀加xqd, uhsii 勁爽
it is a lightweight plastic long telephoto lens for basic DX cameras.

It's ultra sharp, and super-fast focussing — the fastest focussing of any telephoto.

呢枝鏡真係無敵
一仔係入門,咁邊部旗艦
乜來
有傳聞有多部Z9
鳩估:
Z9 - 全能旗艦 (D#)
Z8 - 超高象素專業機 (D8##)
Z7 - 中高象素半專機 (D7##)
Z6 - 高ISO表現拍片專向半專機 (?)
Z5-Z2 中低階機 (D5####, D7####, D6##)
Z1 - 低階入門機 (D3###)
不過咁排的話,動態向專業機會無位擺 (D5##)
D6應該有消息嘅都無左
Nikon可能放棄DSLR架喇
Z7/6雖然賣得少過D850,但係賺多左,因為自動化生產部份多左,成本大降,佢哋應該好開心下
2020東奧,如無意外會出埋最後一部單反就時代的終結

可唔可以出到a99ii 咁,為fans 留下完美最後回憶
個樣好似nikon1 v2

同埋mount大過body,
好似sony a5100咁,個頂拱起
dx afp 70-300mm ??
嗰塊透明位唔知係唔係OLED黎
因為呢個款無位擺頂mon,如果可以用條彎曲OLED做半個頂mon/焦距尺,咁都其實幾實用
呢部野如果價位易入口我都幾有興趣,長插24-70/4另加支14-30/4呢套kit都好輕便吓
N記真係好大決心
Z就係未來希望KEEP到
唔係又沉過
但z1已經係FX 會唔會唔打算出Z apsc
新手想買部 D3500黎玩下
算撚數吧
鏡群咁撚差
出apsc 托咩
出部Z9比信心你咪得囉
幾張劣作

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞