[耳機撚] 討論下各大耳機店 (77)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
鐘意fitear334嘅聲有冇咩其他野可以試
M9 2k樓下 唔係同呢堆機比既
我未試過部機
但以feature set而言應該未到狗也不屌既
巴打們,想知onkyo dp-x1a邊度有,搵過好多鋪都冇
估唔到換線個效果原來咁明顯
新手留名學野
old seafood扮咩新手
落鋪試完隻sd5同埋ten3 個人中意ten3個聲多啲 但sd5又帶落舒服啲同平衡啲
好難簡
找唔到的望其他吧,或者問下會不會返貨
其他fitear
Fender就算撚數啦 試埋sony IER-M9啦 試完你應該唔會諗另外嗰2對
呢期visions ear 做乜事?
12月中出cm ,1 月尾就到
Fitear 差唔多隻隻唔同聲 就算334同334sr 都已經兩種取向黎
賣嘅係特色
用緊m5s喱D cheap雞野喳
所以鐘意佢其中一隻既聲就只可以買佢根本無取代品
想問2500budget 有咩好推薦? 冇咩特別要求
新手入post 多多指教

剛剛俾Sony 個$7,999 set 引到心癢癢

想問下音源問題
因為小弟鍾意聽日文歌
但上網買hi res 音源好煩...
Mora/ e-onkyo 又要VPN 又要點數
其實,買碟返來自己rip 做flac file 咁會唔會比起download hi-res 音源明顯地爭好遠?

冇野係手唔多比較到...
多謝大家
好鐘意個種聽女聲聽到打冷震嘅感覺
本身air2都有,但係試左334隻前人聲air2就冇左種感覺
問埋TG同MH分別大唔大
有分別 TG 比MH人聲同高頻會出D 但音場同分析會低D SR就人聲會再近D但會薄D
有冇巴打有IE80S 想問下你地換左咩線
一直用緊條原裝線
應該差唔遠
唔會差好遠
除咗某啲Live之外 個人覺得好多hi-res係極難聽
中意聽女聲試埋CW囉
同Fitear唔同染色 但我覺得好正
點解難聽?
我以為會正好多添.
咁我都係買CD 算了.
易好多.
因為係夾硬砌出嚟 唔似係原生錄24bit 例如好多J-POP一變24bit就好難聽
水樹 Aimer嗰啲我都有堆24bit 最後都係聽返自己rip嘅16bit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞