[耳機撚] 討論下各大耳機店 (77)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
我之前都用um pro20 前日換左1670SS 都幾好 你可以去試下
425好清下,有人嫌bass唔多夠,唔聽大動態/heavy metal其實隻野唔差。
有無ching試過aaw隻港版AXH? 聽講話重新調音。
自己出去試,係唔同左,低頻出返嚟,高音收返唔少,但有時啲hi hat/snare drum位,仲係會刺耳
有乜問題? 部部都係咁 你隻耳機噠一聲就真係有問題啦
呢樣嘢係冇得熄,個設計係咁樣㗎。
用斷續器係因爲你部機内部有多個時鐘(44.1kHz同48kHz),係轉格式嘅時候(例如由44.1kHz CD檔轉96kHz hi-res或者DSD)d電路要轉換個時鐘去配合用最適合頻率嘅時鐘,而轉換通電嘅時候係有機會產生不穩定嘅電流經由個輸出入咗對耳機度(玩開舊hifi嘅人應該好清楚, 唔熄聲開關機對喇叭會"爆"一聲,就係呢d電流),所以係必需做個斷續器斷電係用嚟保護你對耳機同耳仔。一般嚟講所有DAP都有呢樣斷續器,但通常係用唔會有聲嘅純電路晶片做,Sony係黑磚同金磚特別用上機械式斷續器係因爲想消除電路晶片斷續器產生嘅電流干擾對音色嘅影響,所以你會聽到佢噠噠聲。如果黑磚冇咗噠噠聲你先要驚,因爲表示你部機壞咗。

重有會噠噠聲係黑磚金磚先有,其他Walkman暫時係冇呢個設計。

Source: https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=27673767
正常
用緊sd4插iphone聽,條lightning轉插有冇咩推介
如果你咁不滿部機你可以選擇送俾我 我樂意接收
原裝已足夠
都係,身痕先想買嘢換下
我想問E5000 加 dragonfly red 可唔可以手機直推

官方出相了
你去聽下846先
我部金磚都係咁
接受唔到就換機啦
HS1551 好聽過846
好似係
想問下有無得直振買fitear d 公模耳機黎聽架
直接*
好似無 佢d公模只係當demo 咁賣比d鋪
Tg 334 咪公模
不過唔知洗唔洗訂
再上個d就一定要cm?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞