[耳機撚] 討論下各大耳機店 (77)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
其實VE6都算易drive 我覺得應該係關條effect線事
其實AK啲機2.5同3.5一向都差好遠 380個3.5又係
VE6確實唔難推
但係個3.5既分離度同分析力又硬係差啲
380果代個3.5唔係已經算好少少既咩?
我覺得其實AK得Kann個3.5做得過份地好 380個3.5 2.5最大分別都係個分離度音場 3.5基本上唔聽得Classic

我指暖聲都一樣可以加强咗尖聲,加强咗齒音,唔一定係減弱
無一定關係
12week,email說左,我唔建議對呢個牌子沒concept下9衝一個cm
換咩線?

各位大佬我想問吓Fiio FA7 定 e70好
想雜食 唔使好勁bass 人聲滑啲
兩隻聽感都好正路鐵聲,夠平均,冇咩特別

btw應該fa7會好d,始終mmcx頭同埋fa7帶落舒服d

竟然講到mmcx頭好啲咁
hk handmade呢個牌子好唔好 隻hkj04真係好正

有無聽多啲牌子先?
我嘅意思係用銅線理論上會好啲啫
你前面一定係咁講啦
對唔住大佬
以為連登會放喺同L牌子 R牌子同一個位置
冷門到完全無人試?
L係lear? lear都有少少正常野嘅
如果r係roy嘅話…最差係tb當本土吧…呢個真係要不得

hk handmade我就真係未試過,我對佢認識得啲中二病名嘅耳機線
聽講聲算正常嘅(掛)
香港好似得L牌 I牌有工作室
其他都係「運輸」過來

香港地租貴成本重
根本公開秘密來
嘩,你咁幫roy講野嘅,原來你係咁理解法的…

如果係自己獨家設計搵大陸造,當然無問題

而家roy係用啲已有嘅大陸貨,改個logo就當本土野喎,重要標貴好多價

係呢一點上面,lear好佢好多啦…
邊有幫佢講野?
係大陸生產
但標籤為made in Hong Kong又點計?
首先你之前講以為會放hk handmade同lear跟roy係同一位置,但明顯佢地唔同層次。

又話roy呢啲係"運輸"過黎,因為香港租貴
講到係香港成本問題咁,但其實你本地無廠真係好小事,iphone都大陸廠啦,只要係自己設計/控制就得
不過直接用大陸現成野當自己本土野已經係欺騙,重要賣貴咁多, 畀你講到係為世所迫咁…
完全冇題及過R牌子
可以理解成咁樣⋯⋯

我正係話以為好多人都唔鐘意呢三個牌子
所以係同一個「位置」

曲解到咁樣
咁當然不對

應該講緊lear?
不過印象中之前lear香港有廠,而家唔知
ok, 原來唔鍾意就算同一位置
咁ak, shure, lear同roy都算同一位置啦
lear 咪請緊學徒做耳機
ice lab香港有workshop
R就唔知 我從來冇幫佢講好說話
ok
連登 一講roy同lear
就一堆負皮 我咪理解成大部人唔鍾意呢兩個牌子

同你講曲解咗我意思 仲要用錯誤方法去理解
被人曲解咗,一定係因為閱讀個個人出問題啦。
我明呀,我錯誤,你正確,完。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞