[耳機撚] 討論下各大耳機店 (77)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
夾緊zx300聽4.4
大家係邊到買lossless? 日本同英文歌都啱
唔該晒咁多位師兄
等我出去試晒兩隻
呢幾日我都試緊,個取向差好多
trio平均d, n8(u)偏向中下盤
n8都做唔到tia trio/fourte個音場
搞到我好想入手trio
Mora, HDtracks, Qobuz, ProStudioMasters
HDtracks 碌香港卡好似買唔到喎
人聲比較高,其他低頻都唔會話冇
N8冇乜高頻咁,但我自己個人會偏向12t
完全兩個世界
HD track 歌唔updated,
都係自己買碟rip
但n8有動圈低頻嘛,都已經係另外一個界別了
遲吓再試埋legend x, 睇吓個音場追唔追到tia
tia個高真係好脫離現實既聲
雜食男女聲jazz都聽
掙扎緊solaris定pp8
尼個價位仲有無選擇
同埋同問pp8個插座耐左係咪會鬆
我係金聲試比番佢個陣直情甩左個耳機
你講緊個2-pin頭?
除非你日日都要換幾次條線
如果唔係個2-pin頭就相當耐用

sloaris我冇聽過啦 pp8就視乎你鍾唔鍾意佢個人聲
畢竟pp8本身都係偏向清水
有人會覺得個人聲太淡之類
可以睇下hifitrack 但其實都幾少歌下同埋有啲升頻hi-res黎
我自己多數再搵下Qobuz同ProStudioMasters
如果都冇就自己買碟rip算
Legend X低頻真係好多
你試下睇下頂唔頂得順先
同埋隻隻Demo都唔同聲 慎試
人地一開始條問題係邊度買lossless
咁16/44.1 wav/flac都係lossless

退一百步講 個個網都冇得買
你係咪唔聽先 要聽咪又係自己買碟rip
冇24bit聽唔難既可以自己試下用software 升頻!腦放upupup!!!! (派膠)
其實本身隻歌錄得好24同16除左多左個金字真係未必聽得出個分別,如果隻歌用cd就唔聽得咁果個歌手或者studio應該都係諗住金盤洗手了
聽唔
有時升頻完仲難聽
MORA 用咗VPN同AMAZON PAY 都係買唔到
無保養既pp8收唔收得過
會唔會多野壞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞