[耳機撚] 討論下各大耳機店 (77)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
線哥邊斷?
人在日本,係bic camera 睇zx300 貴過香港好多 又搵唔到orb 4.4 線, 唉
又無用 8%+7% 先 ? 大間或者有,通常鎖係玻璃櫃,或者去 yodobashi 望下,另外,附近有冇 e-earphone 先。
係福岡, 無earphone我減左15 % 都唔覺抵過香港, thanks
耳機個邊
咁有愛滋病夠可以有非安全性接觸同輸血嘅,會傳染姐,如果大家唔介意真係無乜問題。

應該唔只一個巴打去整耳模個時問過audiologist有關洗耳呢個問題吧,聽到嘅一般都係話等返一個星期再整會好啲咁

如果你去整個個audiologist話ok咁咪信佢囉

我自己就會等埋嘅,安全啲好
off-topic, 講起我都好耐無分享聽感添
應該寫野都生疏晒
同意
用垃圾野既新手留名學野
笑右
師兄唔好再扮啦
跟你學野
用緊cheap雞野喳
黎緊去會下aaw
中階圈鐵cm真係無咩廠出
但係我從來都無好過
無野學到
好耐無出街試野
你指嘅中階去到幾勁先算中階先
我自己就唔會點期待中低嘅圈鐵
純圈純鐵好過

好多廠整純圈純鐵都整到啲聲奇奇怪怪咁,唔知係調音能力問題定佢地聽音觀係如此

係呢個情況下整圈鐵,多數都係gimmick為主吧,撞彩整到隻ok 嘅都有可能嘅
我既定義係一萬內
應該符合個市道掛,唔知
純圈cm好似得mg6新版?好似仲係無demo?
要有圈既cm真係無咩選擇
求其試完岩聽咪算
反正我既聽音觀不嬲都崩壞架啦
你又講緊邊啲廠先
學下野先
1萬內都係中階
用開n3ap想買sony xz300, 想問3.5m係唔係差過4.4好多?
如果你係嘅買sony條balance 4.4okay又嗎?
希望aaw/ue6pro岩聽
唔好話學嘢,我單純講吓個人感受
之前試有間國內廠,出universal的,都有啲名,不過一時唔記得名,記得再講返

佢出咗隻好似2000幾嘅圈鐵,好多人話咩k3003 殺手之類,我試完覺得圈同鐵之間真係唔多有關係,大家分開發聲咁,我自己唔識欣賞(不過同場有人試完話好正啦吓,我講我自己唔欣賞姐)

之後aaw啲cm demo, 隻最平嘅純圈幾好聽,不過啲貴啲嘅圈鐵又係怪怪咁…
係最近出返啲再貴啲嘅圈鐵我先覺得又幾ok, 啲中階cm我覺得還不如整隻最平嘅純圈cm

之類
用sony條4.4 就梗係ok

之前試朋友部zx300 嘅3.5 又唔覺得好差咁,不過我聽佢4.4 個時係用唔同耳機,無直接比較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞