[耳機撚] 討論下各大耳機店 (77)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
想問有沒人試過fitear過保寄番去維修?等幾耐?大約幾錢?我神個面板鬆左,有小小損壞個shell
我想問 我早排想整耳模整cm 佢話我要去洗耳先
我宜家洗完耳可唔可以直接去整
定要等一陣先 有冇巴打有經驗
試晒FW10000, SOLARIS, Z1R
最後想衝SOLARIS, 請問有冇伏
試多幾次啦
你以為灌腸咩,噴完即刻屌得
同埋唔好濫用好冇?
依個形容好到肉
對1670 mmcx頭斷左 係咪可以寄返去保養
機吸 水沖嗰堆全部都classify落洗耳度 你又知係邊種
就算係用水洗咪又係嗰一下用水嘅沖力沖啲耳屎出嚟
你洗耳一定係好似灌腸咁intense咁一嘢痾晒啲耳屎出嚟啦
用咩方法洗關撚事
而係你「掂過」中耳嚟,你肯定掂完係完全冇損冇腫冇敏感冇發炎?
等多幾日使死咩
多數洗完/了完都會損
有啲case仲會流血
洗完即刻整冇野架 最多咪refit
咁你個比喻已經係戇撚鳩
除咗用水沖 根本完全係冇機會掂到中耳嗰part
我唔排除你會因為有異物而敏感/發炎 但做耳模嘅人自然會判斷你耳仔狀況適唔適合做
洗完耳正常要休息返三兩日架喎,邊個醫生咁好死咁樣冼你?
可能係個耳機店員想早啲收錢早啲開單啫
我都覺Solaris最啱feel....其他兩隻調音太偏
你係做syringing嘅 咁咪有可能會發炎要休息吓等佢消炎囉 如果係用機吸 除非個醫生好撚hea求其做 如果唔係真係好難會發炎 如果係H2O2嗰種soft decompose 正常都冇乜嘢
退一萬步 Assume做耳模嗰個係仆街唔會檢查你隻耳仔嘅 幫你清潔耳仔個醫生清完又冇同你講有發炎/手勢唔好嘅 咁最安全咪休息返幾日再做耳模囉
單單打打成個女人咁真係好撚肉酸 你覺得係咪係囉 叻 最好我又咁啱知佢整邊隻又咁啱係sell到佢嘅店員啦 啲幻想力真係好撚恐怖
咁最安全咪休息返幾日再做耳模
咁你話仲係咪應該即刻整
沖完涼手指都腫啦
都試咗啱聽就買
又或者試下多啲其他
mmcx就自己執生啦
Triggered
都係抖一抖再做會比較好啦
就係經驗話俾我哋知
好多時做完採耳短時間內係會有敏感反應
兼且唔係個個造耳印嘅都會睇你隻耳有冇問題
先叫人等幾日先去打模

話緊呢啲錯誤資訊通常係啲乜柒都唔識嘅on9店員散播出嚟啫,唔使咁緊張即刻對號入座喎叻人
洗完耳正常要休息返三兩日架喎,邊個醫生咁好死咁樣冼你?
你係做syringing嘅 咁咪有可能會發炎要休息吓等佢消炎囉 如果係用機吸 除非個醫生好撚hea求其做 如果唔係真係好難會發炎 如果係H2O2嗰種soft decompose 正常都冇乜嘢
退一萬步 Assume做耳模嗰個係仆街唔會檢查你隻耳仔嘅 幫你清潔耳仔個醫生清完又冇同你講有發炎/手勢唔好嘅 咁最安全咪休息返幾日再做耳模囉
就係經驗話俾我哋知
好多時做完採耳短時間內係會有敏感反應
兼且唔係個個造耳印嘅都會睇你隻耳有冇問題
先叫人等幾日先去打模

話緊呢啲錯誤資訊通常係啲乜柒都唔識嘅on9店員散播出嚟啫,唔使咁緊張即刻對號入座喎叻人

乜撚嘢係採耳呀 大陸仔terms 撩定採呀 你係用撩嘅咁一撚定係會損啦 由一開始舉戇鳩例子 偷換概念 到最尾揦多拃沙話人triggered
加多個哋字就扮客觀 客觀嚟講真係得syringing個敏感機率係最高喎 咁當然等幾日係safe play 但非syringing一開始就去搵professional嘅去做都冇錯㗎喎 咁你做耳模唔搵返啲有專業知識嘅做唔通搵返店員做
如果你真係咁撚好心一開始咪reply返佢話等幾日囉 一開始唔講呢家洗撚出嚟柒出嚟攞彩咩
巴打你走先!!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞