[耳機撚] 討論下各大耳機店 (77)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
想問下點解同一首歌同樣係flac 24bit 96kHz
e-onkyo同mora買返嚟個size會差成50MB?係壓縮比唔同?對音質應該冇影響?
可能條友喺肥花買賣嘢 玩鳩人 咁人哋咪拎佢個電話玩鳩佢囉
e-onkyo 可以點樣喺香港買?
如果真24 96 照理壓縮左音質唔有分別
因為轉做flac可以揀壓得大定細
壓得愈細 運算方式愈複雜
新手試答 有錯請屌
墨菊?
咁如果想知兩個網賣嘅係咪一樣 係咪只得解壓返做WAV呢個方法?
有冇巴打試過
墨菊ok既 不過你會唔會為左隻e5000去買
恭喜巴打買到啱自己的

好好享受音樂
1600蚊
買嚟尻玩都抵
但有個問題 佢d鼓聲好散 所以一多鼓就會沙埋一齊 但其他位都好好 唔知煲耐d 會唔會有改善
1600都係倒錢落海
Shure不了
買碌e3000好過 1600蚊差唔多夠買6條
買咁多做咩
原價 我就唔會考慮 shure
但千幾蚊有846 玩
我又覺得ok
有無人試過呢個?: 【DIY10单元监听HIFI圈/动铁qc30 ie80 gr09水黄鹂入耳式蓝牙耳机】https://m.tb.cn/h.3DMWSRk 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥tYuxbEYFrlZ¥后到👉淘♂寳♀👈
純粹問下e5000大概幾難推啫
想問一下~
用CD RAPER RIPPER 過歌同用電腦RIP係咪好大分別?
定其實冇乜分別?(甚至沒分別)
我指就咁聽上去
新手想問下cm啲artwork係點樣order法?
通常得廠家提供果啲款?
你訂CM 耳機
會俾你揀埋面版 有平有貴揀
同埋有啲optional 選項 如加邊線 加字 etc
你要就揀埋 加錢
見啲人話可以加自己圖係咩事?
大家通常對耳機聽左幾耐先考慮換新

隻polaris聽左一年左右已經想升級了
視乎間廠
例如 ue 好似都可以upload 自己 artwork
但都係加錢服務 而且唔平
試下去肥花放
放到咪補錢upgrade

係要咁慢慢玩上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞