[耳機撚] 討論下各大耳機店 (77)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
咁好多廠整純圈純鐵都奇奇怪怪係邊啲
你可以諗下買呢條 https://www.amazon.co.jp/gp/product/B071WWFG1K/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01__o00_s00?ie=UTF8&psc=1
比起你香港買平一半咁濟 不過條線幾重 xba-n3呢啲掛耳戴起身會有啲辛苦 係咁甩 不過因人而異 n3ap唔算難推 個3.5可以頂住先
aaw 試聽咗lightingale
我個人覺得 唔OK
而且開放式設計 係唔隔音的

aaw canary 我覺得不過不失
但係無 impressive的感覺
可能未煲起
呢條係咪真係sony 1780$ 嗰條?因為我識人係入面做,另外想問source嘅問題,因為依咖用開Apple music, 有冇咩平台可以買high res source
一時間要諗諗,首先諗起係有間香港廠(唔係指lear, 不過lear都係其一嘅),聽講係直接同大陸某廠合作,用佢啲貨,我唔肯定,不過真係好難聽

之後qdc有啲貴野都有啲

大陸廠都試過啲係奇奇怪怪咁…

campfire啲純鐵好多都偏尖,成堆吉耳仔的

unique melody啲新系列(v2, v3) 調音又係奇怪

jh啲新野又係唔知做乜

有啲中階野太耐之前試,一時諗唔起,請見諒醒起先再講

我只係講緊自己聽感姐
唔係 呢條係1080$鍍銀嗰條 但係唔差
Campfire啲純鐵的確偏尖,不過我幾鐘意
好在佢唔算太過分,之前聽過啲更過分的,不過一時醒唔起
我見識少,未去到夜巴呢種地步
Jupiter
Jupiter就不了啦
axh同pola呢
唔掂
反而隻A3H Universal有驚喜
點唔掂法
舊版axh印象d人話v型調音
V但就發尖同沙沙哋拆拆哋咁
pola唔識形容,混沌感
咁睇黎要行多轉試埋ue6pro先得
我見識都好少唔好誤會
3000budget 有邊隻暖聲底推介
夾zx300
鋸扒清
Ue6pro絕對唔適合普通playback用
都要試下既,我反而最怕暖糊人聲
換下新裝備
見公模類既好多圈耳塞
但cm就好少
圈要求嘅技術成份係高啲嘅,唔係砌積木咁砌就掂
鐵就嚟嚟去去都係嗰幾間廠嘅單元
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞