啱啱同堆大陸狗發生咗段衝突,令我真正了解到大陸人嘅野蠻。

418 回覆
2363 Like 195 Dislike
所以單野可能係假,
唔係樓主點會掉低屋企人走左去
叫大陸狗教育好個仔冇用架 狗改不了吃屎
一句踢撚夠未就得啦
ON9,難度對方叫你隻揪,你當然要應戰
第一次話完佢繼續踢 就開波屌佢老豆老母啦
做咩要等到落車先走住黎屌 搞到你老豆老母幫你受罪
理性分析
你同支那閪講理性
原本諗住負皮樓主龜縮
但見到心跳加速圖同breaking dawn 圖忍唔住笑左
比左正皮
大陸狗係永不認錯
樓主垃圾
你老豆鎖緊條大陸佬時間就打柒佢啦

上連登打篇回憶錄搏同情呀
佢想打你老母果陣你應該打佢個仔,睇佢夠唔夠膽開拖
咪就係
話睇緊書咪夠囉
又要影埋本書又要打句柒嘢
你罵仔反而佢地父母唔會郁你,心諗有人幫佢地教仔
其實樓主成件事最錯係講左句「屌你老母」,同埋叫人地教仔。

若果樓主你當時俾人問候伯母的話,我相信樓主你都會好火滾。
你叫人教仔,質疑人地唔識教,即係落緊佢面,係男人都唔容許尊嚴俾人挑戰。
好明顯成件事係佢兩個仔已經唔聽教,你話佢地父母都無用,要鬧就鬧果兩個細路,呢個時候佢父母夠膽出聲,你反而可以鬧番佢地父母「你唔撚教仔,我今日就同你鬧撚佢地」
要對父母明白「無家教=個仔俾陌生人鬧=令父母丟架」
佢唔識教仔,你唔洗幫佢教,他朝佢會自己受番晒佢兩個仔嘅「孝順」。

其實另一個層面,丫伯母在場,你講果句屌你老母其實好失禮丫伯母佢地
若果個大陸佬當住伯母面屌佢呢?係你開左個頭先,伯母就要無辜俾人屌番轉頭
仲要搞到咁大個人都要父母用肉體保護你,你丟唔丟架?

做男人要有擔當,擔起頭家,唔係去惹事生非然後叫家人幫手埋單
你都幾撚廢, 走住黎屌人老母, 然後再掉自己低老豆老母9秒9跑落車逃走
如果唔夠大陸人野蠻,究竟點先可以贏返一仗呢?就咁打返上連登其實無用,最緊要係可以屌到啲蝗收皮
對住大陸人真係唔使忍,佢地唔會有自覺性,面皮厚過地殼,亦唔使講道理,佢地唔會同你講佢本身既行為就已經唔附合道理同邏輯,更加無良知,就算佢地殺人你話佢佢都會用唔關你事,無權管佢黎反駁
一個好簡單既道理,影響到其他人,特別係損害到其他人權利就有權理,佢地永遠唔會明,因為佢地係蝗蟲,害蟲會有良知道理可言?佢地只會不斷盡情破壞,然後再去侵蝕其他土地
試問你平日見到害蟲,如果唔危害到你見到忍下都話,如果佢搞到你,你會對住佢講道理?仲等呀爸幫手滅蟲?
打得好,畀我下次會打柒佢支那仔
點解你老豆打個陣你唔幫手?兩打一

你依家一打一 然後你食花生?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞