啱啱同堆大陸狗發生咗段衝突,令我真正了解到大陸人嘅野蠻。

418 回覆
2363 Like 195 Dislike
講真家下大撚把香港人都老豆老母都係咁唔識教

有次去日本旅行由輕井澤返東京 有對正宗香港人夫婦

任由佢2個細路係到9叫左成個鐘然後位又亂咁坐 見d原本

訓緊ge架仔都頂佢地唔順 望住佢地反哂白眼 搞到連我自

己都唔敢講野 廢事比人當我地係同一類人
痴線
咁樣扔低個老豆老母
其實我真係唔係淆打架
係費時上身
但如果我係樓主遇到咁嘅情況
我真係會想打柒人
忍即係輸咗
有無人可以教我點做
,養不教 父之過
就咁六隻字打過去都夠打啦

同埋你唔夠打 唔夠膽拖就收皮
唔好得把口 好似文人論戰
到時你成家比人收皮唔好過我唔提醒你
你都知佢地學識低 比人激兩激就會出手
你一開波就要惡過佢啦, 同大陸狗咁好禮貌
只會被人恰
一般大陸人係見高拜見低踩
見踩左你廿分鐘都冇反應 第一個反應又斯斯文文咁唔恰你就假既

可以唔講粗口但語氣千其唔好溫和
更甚可以唔出聲擰轉面啤住個細路
再之後先出聲
你係要扯佢個仔出個位,踩住佢個頭落地,大聲喝佢唔好再踢

支那人係要用暴力架,你唔駛驚有陌生人幫佢手,中國人社會冇呢回事

一係手上有飲品就淋佢地鬥氣,話手震囉

對付支那人講道理冇用
話樓主廢嗰班垃圾有冇諗過自己都係現實碌撚咁款 喺支那境打人冇刑責嫁 不過連登狗就係咁pk 要受就人地受 自己都係尻up順便恥笑人
對啲支那人講唔到道理就打啦

隨身帶定把傘乜都好
防吓身都要
樓主正垃圾廢物
咁都忍成程車已經係廢
落車想執尾彩又要懶斯文,廢上加廢
最後見老母要幫自己道歉都唔出聲,廢撚到極點
明明條氣唔順又唔敢即場開波,要事後上連登圍爐,廢撚到突破極點

成日話驚畀公安拉,咁鬧人唔犯法又唔見你鬧多幾句?過關果度幾千個鏡頭影撚住你,我寧願你等對方打你一拳再扮死等佢賠,都好撚過成家一齊做死狗啦戇鳩仔

睇死樓主都係裙腳仔,16歲已經成碌柒咁,你之後嘅人生都唔慌會有出色得去邊
香港人 打個交都要思前想後
有心理講過,你一開波就停止D細路會好D,同埋唔好咁客氣講,唔好忍幾十分鐘,至於人地老豆老母就多健身操拳
d字睇到頭痛,又沉日又見事
明顯用拼音輸入法喎

又咩「片」文,又咩覺得個細路會「聽」,又咩第時做嘢會「收」好多苦
開撚左人地波要老豆執手尾
如果條仆街後邊有位,就即刻坐佢後邊踢鳩佢,然後叫你老豆老母出黎講兩句你繼續踢。
蝗國細路係抵屌,但負評係畀樓主,因為真係好撚柒好撚毒,仲要咁撚柒都仲想上連登取暖,16歲仲咁撚幼稚。

跟住我怒髮衝冠,好撚大聲咁對佢講:「收皮啦!屌你老母!」成車人望著我)講完我就落咗車。

夠膽屌人老母,但屌完即刻縮衝落車,唔好咁柒啦屌

然後仲要老母幫手道歉,搵老豆擋,唔講以為樓主得六歲
條🐶就想衝過黎打柒我,我老竇老母就梗係欄住佢,同佢講:「我為我個仔講嘅說話道歉」,然後佢過唔到黎就想打我老母對我講:「屌你老母,睇過黎隻抽啊!」,我老竇就ku佢頸防止佢打我老母。我都走咗(我老竇係做地盤,都幾大力)最後我老竇俾個大陸佬刮到個頭流血。

重要搵啲心跳圖嚟做證據,係用嚟證明自己屌完人老母好撚驚心跳加速然後逃走定點?
心跳加速圖(測自我隻Garmin手臂):

最最最最最鳩就係睇埋晒啲中二病少女書,仲要補句懶型「for those who don't know what it is」。睇多啲中文書,學好啲中文先啦,中文都未識寫,屌。
Breaking Dawn 圖(for those who don’t know what it is):

樓主屌住走其實冇乜野
但問題係自己走左去留低自己老豆老母
又係你屌人在先,開撚左個頭又唔負責要老豆執手尾
唔係廢係乜
樓主你都幾廢..
老豆同條大陸佬埋身糾纏近 樓豬走左去?
咁你都幾廢下 拿拿臨幫拖中柒條大陸佬啦
好撚多別字好銀眼

翻大陸
去中國/北上
返香港

沉日
尋日

片文
篇文

鬧尻翻我
鬧鳩返我

隻揪啊
隻揪呀

啊媽
阿媽/老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞