啱啱同堆大陸狗發生咗段衝突,令我真正了解到大陸人嘅野蠻。

418 回覆
2363 Like 195 Dislike
我完全感受到樓主你當時有幾憤怒
啲大陸狗真係好撚無恥,仲要製造更多嘅大陸狗仔女出嚟

你錯就錯在唔夠大隻,唔夠高大威猛,如果唔係我唔信條撚樣可以咁柒串
其實件事係個細路唔岩,而老豆老母無阻止。

我有一點建議比樓主,建議鬧交時唔好直線或曲線話人個仔女「你有無家教」,呢一句你係令人地老母無名火起的原因,10個有9個老豆老母聽到都即著火。

街邊嘈交有好多技巧
對住呀伯就要夠硬,時時刻刻提醒自己咪比佢凶到,呀伯好鍾意大9人,同叫人打佢
對住老豆老母就要講道理,但唔可以屌9個小朋友,你對事,大條道理話9佢老母啦

經一事蔡一智啦,下次小心為上
好撚多香港父母都係咁怪獸,生個仔出黎唔教。
但大陸狗比較暴力 都係生番
收膠啦咁
講到自己咁中港分隔
只要香港有條件,做得到,我舉j支持。前提係要搵到個大國家支持,唔係真係搞到好似西藏咁。
比我就一定幫佢開年啦 樓主你自己都話一定打得贏
咁點打都唔會輸啦 重點係見到老母比人兇仲唔還拖? 留翻老豆一個「解決問題」同垃圾有乜分別
就算你比人拉 年齡未夠16大陸有得拉咩
咁真係拉左的話 比幾百蚊大陸公安就放人啦 點解唔勇敢d同佢開年呢

中學雞睇野諗野就係咁窄
下下諗住靠人
二百世紀後香港都未獨立到
仲要講咩有條件 做得到
你老尾你就係縮埋係keyboard 後面等人做 做成左你就拍手搶光環d仆街黎
梁天琦講過幾撚多次唔好等人做leader 要做就自己做
香港民主運動失敗左幾十年 就係香港人太依賴leader 比長毛呢d仆街搞彎晒
屌你真係收返埋啦樓主 屌都晒口水
🦌翻上上少少睇,我解釋咗我打樓嘢
喺大陸就算喇,猛虎不及地頭蟲
上翻少少睇,我有解釋翻
係咁,根本唔講道理
躝啦支那仔
生番冇文化既大陸人
話樓主廢果班其實係咪唔知大陸點執法 打交點都拉去坐15日 真係開波就on9左
做得好 但唔知你啲圖做乜鳩
我有睇到 人地最後走左嘛 其實樓主你都唔細 要明白自己闖的禍要承擔責任 宜家唔係禍 只係是否應該保護屋企人老豆阿媽唔想你受傷所以先攔住對方 但係同樣地你見到老豆保護你而受傷 你身為一個男性 連d血性都無? 下次有類似情況我認為你需要還拖啦 屋企人都係度 就算真係拉左都唔驚 如果比你選擇多次 你都係會出手啦係咪先
我老竇就ku佢頸防止佢打我老母。我都走咗(我老竇係做地盤,都幾大力)最後我老竇俾個大陸佬刮到個頭流血。

係大陸隻揪唔似香港咁會俾人拉公眾地方打鬥
打撚完就走 完全冇問題
更何況老豆仲係現場 你走條撚咩走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞