啱啱同堆大陸狗發生咗段衝突,令我真正了解到大陸人嘅野蠻。

418 回覆
2363 Like 195 Dislike
我會考埋個dse再諗政治參與,另外可以同巴打好肯定咁講聲,99%失敗。我落街打波有啲小學生,明明廣東話正都要講普通話,好難救。大陸對呢度細路嘅影響已經根深蒂固,其實認真講句,我地呢班00後已經收緊皮。再細落去你越冇眼睇,唔單止讀書比唔上上一代,思想都幼稚好多。
我講係大陸既法庭
得淡笑
好人好姐香港點會打拼音?邊間學校教?
以前小學教,我啲普通話好標準,拼音熟曬,嗰時細個唔識嘢其他打字法只好用拼音。上到黎中學開始有政治睇法先自己學翻其他打字法。
屌係屌得好,
但同啲無文化嘅人講道理都唔會鸁到。
女人同爛佬真係世間兩樣最難搞嘅生物,

最後講返句
屌你老母唔識教仔就咪L生啦,用DOM啦,MOTHERFUCKER
操大隻D, 下次打9佢
有女人係到就要忍
琴日你了解到大陸人既野蠻,好快你會了解埋佢地既無賴
然後了解到點解全世界都憎鳩佢地
因為香港係我嘅國家
唔好話1%
得0.0001%我都會去試
有啲唔係睇佢有冇機會做得到
而係有冇需要去做
環境係好絕望
但絕望極竟然又可以有你嘅存在
我喺你身上見到希望
教育係唯一一條根本救港嘅路
一日有人意識到自己同中國唔同
一日都有機會
大陸唔似香港
殺左人可以走佬拉唔到
所以大陸佬成撚日打架
覺得係佢再踢既時候可以再禮貌地叫佢咪踢
唔洗忍到落車
同埋屌佢冇錯
我覺得樓主唯一抵支持既地方就係俾連登仔屌足十幾版
都仲可以係度回應冇潛水
樓主平時應該冇咩火,軟皮蛇咁
講完屌你老母應該打哂冷震
點解你同你老豆唔圍佢
其實大陸再多啲有知識份子就好容易反到共,好可惜係宜家大陸依然好多低知識份子/俾共產黨洗咗腦。之前有班大陸學生黎我地學校做交流,我發現佢地當中都有唔少人有反共思想,好有興趣知道大陸嘅黑歷史。其實香港人只要唔盲反大陸人,願意同志同道合嘅大陸人一齊反,都有得諗。
支那狗不嬲無文化同唔識教仔
睇佢地兩條垃圾無悔意就知
自己隻蝗做錯事仲撩人隻抽
支那狗真係支那狗
其實我有幫手 ,不過我打錯嘢... 打到「咁我都走」嗰度冇save跟著彈 app,之後唔記得打翻「咗過去幫拖,後尾嗰蝗女人仆咗街,個男人都爭啲仆街」 不過我大意冇睇到,宜家俾人屌咗十幾版先發現 , 冇啦,其實成件事就係咁,太細節就唔講了。
最後尾個男人係死死下咁走咗,如果黎到呢度你都重有睇你地知就夠啦,反正我都俾人屌咗十幾頁
遇到大陸d仆街細路一定要大大聲屌柒佢先,等佢老豆老母知羞
忍佢地就會好得戚
無人恥笑樓主post 本書做乜撚 ?
你覺得佢地會贊成香港獨立?
我有個朋友韓國留學
都係識到一班知道中共唔掂嘅人
但係問佢地一個土生土長嘅黑人
講蝗語,尊重中國文化節日
算唔算中國人嘅時候
佢地都係覺得唔係
問佢地會唔會畀西藏獨立
都係話唔會
佢地當權只會變成今日西班牙對加泰咁
但我都認同多一個合作勢力
點都好過齋靠自己
不過就真係唔好信佢地最後會真心幫你
中國人嗰種血統民族意識係真係種咗喺基因裡面
抵死 自己攞黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞