[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (20)

1001 回覆
39 Like 4 Dislike
睇完個文字預告...

同水水嘈兩句係家常事,但

有乜理由可以唔記得買花送比水水,記得送比所有人,但唔記得水水,係未路呀你

Jacky 要吻水水個到,我諗起我個名個幕,水水會唔會未等到人救已經一巴車埋去
擔心編劇大人見到嗰堆會真係開多條hehe線
星期二有過場 補住水先
唔望呢集就喺埋一齊,只望甜尾
P.S. 喺埋一齊就最好啦

In阿龔,we trust (講完有少少Sam Hui)
自殺王為大家開啟未知嘅新世界
已經聽到阿龔把聲:Tree Gun, 救命呀!
懷疑阿龔編劇睇唔少 十萬個激嬲女友的理由,都可以去投稿
我都唔明編劇點解要咁寫
最重要唔係札花而係心意
就算事後補翻
但原本唔記得 都冇意思啦
你係太忙唔記得今日係情人節就話
而家係記得送花比所有人但唔記得自己
其實雖然總監大人其中一個人設係小學雞自殺王,但係呢啲位自殺真係有啲過左火位,希望劇情唔係真係咁嚴重啦!對面岸有好多觀眾擋呢套正劇咁睇,唔會明sitcom誇張位嘅用意。已經睇到唔少留意話對龔生失望,希望編劇咪咁重手啦!
都係嗰句啦
文字劇透同真實展現出黎既劇情通常都會有分別,因為中間刪剪左好多野,同埋無任何心理描寫。
所以一日未到正片出,好多野都仲未定論既~
話哂情人節,通常都唔會係虐既劇情。
同埋遺漏送花都未必係因為唔記得,可能有好多原因。

大家俾啲信心編劇同阿龔啦
唔好未睇就灰
文字預告龔水嗰段唔係好合理
個個都送但係就係唔記得送俾之前想表白嗰個
真係想知到底係咩事不歡而散到淨係唔記得阿水
我覺得睇埋真係播出時係咪咁先再屌都未遲...

嗱自殺王
幫盡你講好説話啦
唔話話我唔幫你
醒定啲!
係咪鬥氣炸?
無錯,睇埋正劇先!唔好咁快下定論,對阿龔唔公平
大師自殺手法層出不窮
阿水俾崔auntie串完嬲到起腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞