[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (20)

1001 回覆
39 Like 4 Dislike

我記得阿淳扮過鋼練馬斯丹上校,自己睇鋼練都係最鐘意上校,知道咗阿淳扮過莫名興奮
唔知佢有冇睇巨人呢
扯太遠添 不過開心速遞整返集cosplay動漫都唔錯喎
竟然係cos上校?!開心速遞都有cosplay嘅可能? 當年第一輯愛回家都有cos美戰。如果係,咁龔水cos 上校同中尉就好啦 ,有埋嗰句吐糟名句更好
佢話有睇巨人,但因為有段時間更新得很慢,所以停咗無追

見佢頭先拆禮物個樣真心好可愛

其實這個角色真係可以令到佢好入屋,好似我朋友平時唔多睇電視,估唔到上次比張相佢睇時,佢可以講到個角色名同阿淳個本名,因為佢話食晚飯時都會睇開心速遞
我都好鍾意馬斯丹上校架,你講完我立即google 返張相兼段片

睇嚟情人節未到,呢到已爆post

鋼煉同好 巨人之前都無再追,係到講九大巨人時,個個話好睇我先追返

歡迎Stanley下次開live做動漫台

如果女仔有睇鋼練我估好多都鐘意上校
阿龔要cos巨人都似係會扮兵長當然高度一啲都唔似
鬼叫放火上校全書中最有型

巨人開初有追,但進度太慢,暫時棄左,等出哂先(都唔知完左未)
cos兵長大人好,一樣有潔癖,係身高累事...

開心速遞搵集動漫主題會好好玩
咁阿蟹可以做咩角色
真係有得諗,未必要搞到2月14全接龍都扮嘢規模咁大
可能只係市場部+尋寶圖或者淨係龔水,例如尋寶圖某個供應商好鐘意啲動漫嘢,阿水煩惱緊點去迎合嘅時候成日嚟尋寶圖打躉嘅阿龔提議動漫節去cosplay 阿水一定拉埋總監大人一齊去
雖然KC扮過Sailor moon但如果阿水扮應該都會唔錯
深宵office topic 收負皮...

私心想拉埋IT 部一齊cos
我第一時間都諗到sailor moon,啱長腿姐姐,辨識度高,再唔係反串都唔錯。反正阿水扮唔少,又嫦娥,又聖誕老人,仲有嚟緊嘅Elsa

又或者熊家CLS 劇情,安仔參加cosplay比賽有大獎,要全家出動嘅,又搵未來二姨丈湊腳
連熊家講都得,大家話阿龔未連到去嘅大學線到時都可以一齊cos添
至於IT部可以話去到會場撞到一樣OK
如果熊家三姐妹cos美少女
阿水 月野兔
大家姐 火野麗
三姨 水野阿美
如果三姨cos豆丁兔會唔會搞笑啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞