[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (20)

1001 回覆
39 Like 4 Dislike
張圖完全match
再加多句:
龔:ok....嗱....係你講架,唔好後悔。 
之後嬲到不歡而散orzzzz
+1
+1 呀絲
我係由不能說的秘密開始留意,跟著心戰就企喺坑邊,到燁來燁愛你知Stanley 要走不知幾sad 呀。好開心最後佢返到嚟,依家淨係想佢哋快啲一齊

劇組如果睇到,希望你哋明白,我哋真係唔想佢哋再拖喇,一齊咗之後都有好多嘢可以寫㗎
啱啱Loop返舊集數,發現阿龔唔係第一次P圖,佢P圖真係有一手!!
如下

係呀

許願池

最多應承你地,龔水一齊左,我都盡量睇埋其他集數,唔咁明顯集中睇龔水
祈求編劇放過一雙戀人,怕發生的別發生

編劇們,唔好再虐阿水(我地)喇
唔想再見到阿水唔開心
唔想對阿龑失望
呢篇正喎
都唔係
我之前放上嚟果啲都好高汁
香港人寫個啲
Channelno6果篇都好高汁啦
我有睇嫁
多謝best絲日日幫我推post 我見到架 好有愛
真係好似阿龔會講嘅嘢

有時我覺龔燁唔係對阿水唔好,而係佢唔識表達真正嘅自己。無錯,職場上係一個面面俱到嘅世界仔,氹上司下屬客都無問題,但嗰啲都唔係真心,可以乜都講得出。所以早期為張單可以好直接咁叫阿水做佢女友,因為喺佢心入面呢樣只係無感情嘅商業手段。

但對於表達真實嘅自己,係好抑壓,同唔習慣。細個仲會寫blog,大咗就乜都吞咗佢,所以心靈堂嗰時佢同阿水二個都一直係無句真,唔止係唔想講,亦唔知點講。

當開始在意阿水,甚至可能一開始都在意(如果唔係無見咁多年又合作唔長嘅同事,你又記咁清楚 ),我覺都係有時係鬥氣掩蓋自己嘅真心(阿水都係),唔知點表達,一下做唔做開嘅嘢(對人真),就好青澀,所以有少年龔出現。上年情人節自己砌花唔俾實物想特別啲,Rebecca 相事件偷偷留意人又復修相(暗爽就暗爽啦)、電台兒時錄音明明無公開又想試人反應,到海邊講過去,到傑叔事件,都係慢慢開始學緊點同人真心溝通。

係慢,但我覺進步緊。調戲咩咩呢啲唔真心熟手嘢隨口講易,正如當時gym房同水講做我女朋友,但講真心話難。而我覺阿水亦愈來愈明呢樣嘢(由海邊開始),所以會等,亦會接受呢啲自殺行為 ,甚至可能激氣完覺呢種青澀有幾分可愛 (我從m女角度睇)。所以,514唔太擔心虐,最多會唔太兇狠例牌一句食蕉連皮,之後516甜返下,兩個繼續成長(係,其實水水都成長緊)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞