[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (20)

1001 回覆
39 Like 4 Dislike
我覺得去到呢個post 討論真係會返唔到轉頭
因為太多同道中人一起傾,嗰種感覺係會令到你投入十倍。
好易令到一個明明只係係坑邊既人一秒跌落深淵
燁來愈愛你+1
唔知編劇係未困住喺龔水係歡喜冤家嘅框框裡面
一定要兩個不停鬥氣不停做野激對方
希望編劇唔好喺呢條路愈行愈偏
前兩日睇到單新聞一對男女註冊結婚完走嗰陣個女跌低 個男嘅笑住話個女人stupid 結果個女人激到翻轉頭取消登記
平時情侶間恥笑吓係情趣
但有啲野要睇場合要睇日子
就好似503同504阿水對住失控嘅阿龔都唔會亂發脾氣鬥氣
如果情人節都玩野我會好失望
進度其實係有
慢咁解姐
其實係架,某啲情況,女人係一秒認真
失望過後,無左就無左架喇
無論個男人做咩都無用
始終覺得514一日未播都唔可以咁早落定論
因為通常嗰集出街都會有好大驚喜
所以用平常心面對啦
龔生為咗世界仔人設點都要做啲野(eg送花討好下同事咁)
少咗水水嗰扎可能係特登又或者水水要特別準備呢(佢之後都要周圍搵花算叫做有補鑊啦)
(感覺佢特別激水水可能為咗準備驚喜
跟住可能唔知點解唔記得咗
進展嘅寧願佢慢啲都好過快到唔合理
之前448去454嗰陣快到坐火箭咁
之後463又一念天堂一念地獄仲要搞到冷戰真心想講粗口
點都好叫做經歷咗啲嘢唔該之後醒醒定定啊
真係一語中的!!!!!!
龔燁再係咁
死十次都唔夠
我覺得虐係唔緊要。
唔記得送花都係唔緊要,
最緊要係理由正當,合理咁就得。畢竟阿龔都係一個正常人,如果佢因為一啲好正當既原因唔送花,我覺得都好正常,同埋好理解。

所以只要係合理既話,我係完全接受。
不過內心緊係希望最後送得成,happy ending就最好啦~
其實,如果一個男人有自己目標嘅女仔
仲做大眾暖氣,響情人節送花俾其他女同事(就算全公司女同事),都唔係咁好啫
咁樣,好易令其他人誤會架
調番轉頭,個女仔如果收晒其他男同事嘅花,又得唔得丫

所以上次489,咩咩嘅餵食,跟住總監大人嗰句對白,係女仔聽到都覺得唔得啦
+1 合理既乜都得 開心速遞雖然cls但都唔該合理地cls啊
本身係有得睇就會睇下愛回家
由心戰同報仇記開始覺得工水好有火花都幾好睇 呢兩集阿工開始對水有好感 就覺得呢對cp會發展落去 點知原來燁來燁愛你阿工就要暫時離開劇組 個集真係好唔捨得 loop左幾次 尤其是最尾電台個part 應該係呢到入坑 好後期先發現呢到做cd rom 係近排先有acc入到嚟同大家討論
如果佢送埋比大小姐同Isabella又感覺ok既
咁就知佢一視同仁同埋只係想打好同事關係
係大時大節送花有時可能都係PR手段一種
上年情人節水水收唔到花都有話“呢啲人有我有既野我唔稀罕” 可能除了硬頸死撐都係因為唔接受佢嗰種手段
(言下之意今年佢需要啲人冇我有
+1 同意
我覺得呢種都算係PR手段既一種啫,好似日本情人節女仔送朱古力俾男仔都係會全世界一起送。
只係會有分義理朱古力同本命朱古力。
(我有時情人節都會整朱古力送哂俾全世界)
最緊要送俾正主既嗰一樣野同送俾其他人既嗰一樣野唔同咪得。
同事我反而愛言嵐戀
我都係咁諗呀!

咩咩餵食嗰次真係覺得有啲over咗, 阿龔講嗰句"咁我咪即係嗒緊你?"真係好礙耳!!
係呀,呢句好易令人誤會架
所以我估花店對話,阿龔笑阿水買花比自己,然後講佢可以送花比佢,阿水就反擊佢又買哂比所有人,唔稀罕,警告佢未送

於是可能性一
自殺王白痴地信左,無預到阿水個份

可能性二
佢買返上年個數量,又預錯數,阿水無份

或者打算另送藍色玫瑰啦,但同阿水嘈完忘記左

但只要最尾阿水唔知阿龔忘記買花比佢,最後收到花又或者其他補償,阿龔忘記呢單野都係得我地知,水水唔知其實乜事都無

我有信心情人節唔會太過火,蓮輝除夕個集原本要分手都無事啦
+1 水水一定係特別既
可能錫完Jacky之後搵扎藍色玫瑰俾水水
龔:嗱唔好嬲啦送比你咯
咁又或者咁講啦,世界仔對全世界把口浪過油,係對自己鐘意個女仔小學雞又好似係一路以黎嘅角色設定黎嘅 都係嗰句啦,我哋大家女仔,自不然會坐係啊水個位去睇,但係如果要套劇好睇夠長做,大家要有心理準備編劇一定唔會咩都順曬我地意㗎啦!CP粉嘅要求夠甜就得,但站係成套劇角度,都要比返啲點個角色嘅。
岩岩有同我朋友傾,佢都有話可能係咁

即刻ff到個對話出黎: 

之後自殺王真係唔送
情人節真係唔擔心個劇情會虐
正因為水水係特別的存在先無social花
(如果收到social花咪仲慘 ,成張好人卡)
按以前情人節路數,每pair都係好收場,我相信編劇會有個好安排俾龔水,大家唔好洗咁擔心
雖然個死仔係唔抵幫
好大聲
龔:唔送咪唔送囉,惡到死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞