[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (20)

1001 回覆
39 Like 4 Dislike
唔只熊家 龔水職場都大把野寫
講總監大人點喺唔埋堆情況下保持中立客觀意見
因為感覺總監大人喺威仔眼中最大價值就係可以俾一個客觀中立意見(詳細可見503 就算佢之前俾Jenny撚仍然可以支持二房就知)所以就算龔水一齊之後仍然會保持中立
所以如果可以寫多啲職場真係好正(好鍾意489水與下屬的藍調
係架,龔燁係大事上面,除左阿爸,係唔會理任何野嘅
始終係總監大人,點都係中立意見
係想睇佢同大小姐點拆招,我覺得總監大人係唔洗埋堆嘅,佢係威哥條針就真啦

成個龍家,真係得大小姐同威哥有腦嘅,其他人嘅智商,都有待商榷

推比有關人士見到
仲有多次係許願池出現嘅

熊家女婿們
工欲善其事
我個人想睇廢青安vs聰明嘅二姨丈

唔好一味將個進度落後再落後

推啊推啊
初頭應該真係無諗過返黎,
真係靠網民既力量先回到水
工業行動萬歲
我好鐘意阿龔初初回水,響熊家個髮型架
唔太長,又唔短
有幕佢洗完頭,跟住癈青安入阿水房拎個風筒,見到個雙下巴天使公仔,嗰下真係笑得好sweet sweet架
仲有係TT對總監大人
未來二女婿拆解熊家嘅劇情
個陣我未發現呢到,都未算落坑

但覺得難得有個同水水咁有火花的男角竟然寫走,咁阿水情歸何處 要搵個食得住阿水的人真係唔多,綠帽同博士都唔襯佢

阿龔一出場個集我就以為係寫嚟配水水的,好彩無斷水

博士太暖男了,配阿水,似兵嘅感覺
綠帽就差距太遠,有種好唔真實嘅灰姑娘感覺
總監大人就真係啱啱好,阿水教識總監大人學信有好人,總監大人就教識阿水圓滑啲,學用小計謀
感覺會一齊cls多 (見潮偉 Bonnie 00佢哋就知 幾咁正常入到熊家都一齊配合cls
同意呀. 龔燁回歸都一段長時間, 已暗示+半明示心意, 宜家仲連傑叔都KO咗, 真係唔希望龔水之間嘅關係繼續咁樣唔清唔楚, 好似有啲進退失據.
講開又講,大家係幾時入坑龔水?
我自己正式入係410集之後。
雖然未回水之前我都幾鍾意睇佢地,龔燁走嗰陣我都覺得幾可惜。
但係又未到會日日mon post 追集,同好期待下集既地步
係去到410,開始會期待下集,
之後428開始mon post,同埋一到主線就會衝返屋企睇。
454開始加入討論,之後就一發不可收拾 而家日日都要追post睇劇透
大概444 448到?
448播完之後就瘋狂睇翻之前有龔水集數
真係好彩有呢度咋,我都係睇完479後,有啲灰心
我係279跑去攞車個一下
既然傑叔都搞掂 我都唔明編劇有咩好拖

當初send短信話唔係no.1同拒絕阿水冇分別
阿水本身開晒綠燈 個主動權喺阿龔到
冇理由要一個比人拒絕過嘅女仔倒追
如果話爭咁個時機 情人節明明係大好機會
但文字預告又搞啲咁嘅野
我係有次係街睇到選戰嗰集,佢哋啲火花大到好難無視,返屋企搵返所有集數黎睇,睇吓睇吓連其他線都會望吓,CLS劇情更加不能錯過
我係覺得,既然鐘意個女仔,而個女仔疑似開綠燈,平日又好,情人節又好,點都會做啲野,增加好感卦,唔係破壞囉
489之後,其實佢地個相處,如果係變成朋友以上,戀人未滿嘅話,咁503同504都填夠滿啦
但514又係漏左阿水,咩原田都好啦,又玩自殺,真心接受唔到囉
我好後期呀,之前好少睇電視
係有一日loop loop下YouTube,見到佢地嘅相處,好有火花,先search來睇咋,嗰時都已經係接近463了
但放心,我好有努力溫書架loop左好多次佢地嘅集數

跌入坑,真係呢個post先跌,咁就無限深淵了
好難講正式幾時,係汞毒不斷加深,真係不能自拔應該大約係真命騙子左右

剛提過阿龔初登場我已經支持佢同水水配一對,好鍾意冤家配,之後佢要離組我唔知有工業行動,我一直諗住佢會返嚟架

後來留意到有龔水mv ,睇演員ig,再發現呢到做CD rom,做會員,追post 追ig變左日常,仲走去剪片,真係未試過迷成咁
工業行動個陣得好少人推post其實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞