[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (20)

1001 回覆
39 Like 4 Dislike
係呀
300k ?
起咗底見到你之前個user name
明哂
係度諗緊總監大人參與project可能有bonus抽成
接龍雖然孤寒但應該要有嘅獎勵制度都應該會有
總監大人應該唔會真係為咗媽小姐同少少人工留係接龍
所以總監大人人工應該係底薪+bonus
總監大人工作能力咁高可能會有三個月花紅都唔定
請問Elf點解?
喺公司過夜,又拆掂大龍生問題,三個月花紅點都唔少得

計佣唔奇,應該計過加埋佣係唔低過大陳嗰邊。嗰時阿水幫阿龔搵工,萬幾話屈就,二萬幾就話hold住先要諗,而尋寶圖班人覺個價係ok,即係接龍低層其實係貼地人工,而經理級個base可能2x-3x左右 (阿水至愛嘅牌子都唔平)

阿叔嗰時話佢都係萬幾,但係OT錢,佢又係大龍生請嘅,可能有批特別請,就待遇再好啲
尋寶圖真係好鬼好做,呢個工作量同工時都可以有萬幾蚊ot
Super Junior Fans
多謝解答
同阿水喜歡嘅Super Senior 係兄弟團
總監大人,應該底薪唔止20/30k啦,一個總監無咁少嘅
上次豹叔話過david人工年薪都應該會有7位數字,咁總監大人又點止喎
水水話晒係副總監,應該都唔會太低卦
咁阿叔個銜頭都叫世界級攝影師
攝影師個價應該同office工唔同

David都係總監但佢年薪都唔過百萬
除翻開都係冇十萬一個月

亞太區可能高啲 不過我覺得都好難過十萬一個月 佣另計
水水買過一個手袋六萬八 但成日遲俾家用
總監大人手上應該同時進行幾個project
加埋年尾花紅
總監大人荀盤地位無容置疑
希望一齊之後水水唔會成日要買名牌洗曬總監大人啲人工
見到大家喺度討論點入坑搞到我都想講下
我係不能說的秘密嗰時已經入坑,不過當然未係咁上心,亦都冇上劇post,但就覺得呢兩個角色好有火花,之後一定大把野睇仲做埋歡喜冤家啊情侶咁。但勢估唔到之後會斷水 果下心諗唔撚係掛咁快玩完 點知見到預告回水果下真心激動到係屋企大嗌出嚟: 老竇!!!工業返嚟啦!!! (我老竇成日同我一齊追開心速遞 ) 然後就癲撚左咁上劇post瘋狂討論,越嚟越沉迷呢條線
我成日覺得,總監大人雖然係筍盤
但水水都唔差架,話晒都係副總監喎,水水條件都好好架
回水時大龍生講過,佢出唔夠大陳好,我估佢年薪應該過百,年尾花紅應該一定有三個月或以上
至於間劏房,到宜家仲認為佢上次帶班友仔去嗰間應該係佢嘅衣帽間
但係總監大人都係為咗水水接龍普通同事放棄大陳
omg~睇睇下供水,竟然ELF都有埋 太幸福嗱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞