[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (20)

1001 回覆
39 Like 4 Dislike
要收龍家皮好簡單
抬阿清出黎就搞掂
龍家即刻變返做窮鬼家族

(沒有對比就沒有傷害)
睇吓邊家人用開嘅散紙面額比較大
話哂亞太區,1m以上年薪走唔甩
又唔洗交租,中午食飯都係初戀cafe,夜晚見客有得claim,拍拖都係送市場禮品包俾女朋友或者去女朋友屋企食,應該慳埋唔少
但同龍家無得比
出去玩咗一晚 發現各位黨員又推爆post
追返哂後嘅結論係:
希望情人節果日係出現啲好似琴日咁咁cls嘅劇情

但今日有無龔水過場啊...?
但龔友開支都唔少架
而且阿龔又咁多西裝,又髮型咁
睇來,呢幾樣開支都佔佢唔少錢
今日分開過場咋
可能Hair spray 要用好多 好大使費
佢啲西裝似係靚嘢而且係去度身訂做嗰種
同埋佢應該要養車
睇水水話邊架車好即刻可以買就知阿龔係富貴啦
無追一陣po,一入嚟見到咁爆嘅預告

自殺王不愧自殺王,今年唔好再電子花啦 ,就算最後幫手咀完Jacky都要補返嘢俾人架

西裝hair spray呢啲置裝費,當佢每月平均都用咁多(講到好似啲囡囡買化妝品買衫咁
供車佢應該唔洗,上次買車都一鎚定音,係要養車嗰度有筆使費,然後計埋阿爸老人院啲租同家用⋯
點計佢一個月都儲到一半以上人工
到底總監大人收埋幾多錢
姿整貪靚嘅男人分分鐘置裝使費仲大過女人
阿龔仲有同人夾份開健身中心
我啱啱再睇返阿龔cosplay嗰張相,其實會唔會只係佢扮吸血鬼,所以喺嘴角搽左啲假血?? 並唔係激烈的擁吻嘅結果??

我地FF太多?!
有可能
但佢為救水水逃離魔爪,犧牲個咀太似開心速遞會做嘅嘢
我覺得佢要犧牲下個咀,先可以救番佢唔記得買花俾水水的失誤
點睇都覺得預告個送花位好奇怪,呢啲情節放一年前嘅工水就可以,但宜家......

嘗試FF兜下~~
水:死賤精啊,我係買花送比自己咁又點啫,關唔關你事啊又?!
龔:梗係關我事啦......呃,我都係想提醒下你啫,比人知道咗肯定會笑到你面都黃㗎......見係你咋,今年我抵諗啲送枝花比你喇~
水:唓,食蕉連皮啦你,人人都有嗰啲我先唔稀罕啊!!!
龔:你係唔要啦嗎? 好,唔要就慳番
--- 2.14當日 ---
龔o.s.:連Isabella都比埋,終於派晒啲social花比人喇。宜家去揀番扎靚荷蘭藍玫瑰送比媽呢空先,無論顏色數目價錢都完全唔同level,佢實知呢扎唔係人有佢有嗰啲嚟㗎啦,今次仲唔比我surprise到你......
綠帽:咦阿龔你喺度就啱喇,我今年想送扎特別啲嘅花比Jenny,等佢可以開心下,你陪我一齊去揀啦~
龔:(苦笑) 係嘅細龍生!
大龍生:龔燁你同我分別送兩扎花比二太三太,要兩扎都差唔多但又唔好撞款仲要好好睇睇啱佢哋心意㗎,我唔想佢哋兩個之後走嚟煩住我~
龔:(苦笑) 明嘅大龍生我知點做㗎啦!
……
龔o.s.:死喇掛住做野唔記得咗媽呢空扎花添,趁舞會未開始前爭取時間出去買先,唉都唔知啲花店收咗未㗎
[龔日劇跑…...TBC]
就算係為咗之後嗰啲cls劇情鋪路,但呢個位真心唔可以hea過亂咁嚟㗎,真係會嚴重毀人設㗎唔係講笑 (效果可參考#428)
跪求新正頭 + 情人節工水唔好再走回頭路啦好嗎
私心想睇龔水咀多過商燁咀,
但戲劇效果上,前者我懷疑結局前都未必俾到我哋睇 ,呢集我估都係救完水水,之後花都無補,口頭講完跟住食宵夜ending(有乜禮物/補鑊就自行ff)
宵夜會唔會食豆腐“花”咁老套?
跪求唔好行428舊路+1(可能唔係龔水黨睇呢集會好開心我唔知),希望好似絲個劇情咁,乜誤會波折真心夠啦,搵次唔自殺可以嗎 ,呢刻呢個位點都講唔通

呢集我都係平常心 ,等516點接
唔好啊大佬
入油錢可以claim埋公司,最多比停車場同阿爸老人院。
最多使費都係置裝及set頭,計落真係可以儲好多,應該可以買到幾層樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞