男人同我入黎,香港地結婚真係好昂貴㗎

781 回覆
2794 Like 61 Dislike
1) 70k 1.6ct D color
2) 23k hk 一輯 kr 一輯
3)下年擺 暫時淨酒店嗰度比300k
4) 豐儉由人 而且買咗幾廿年後又可以賣返出去 同價都賺 當投資
5) plan asia mile 換 去馬爾代夫 酒店錢擺酒R到有送
6) 唔諗住生

暫時洗費 ard 400k
我係尖沙咀比較靚少少既酒樓,擺左2X圍,埋錢只係收到一個$500 人情,其餘全部$800+,點會蝕
樓主應該未搵過資料
擺酒500k up 酒樓5k一圍,佢可能想擺五十圍呱
結婚果part ,如果條女明知你無咁既能力都硬要你攪就算鳩數啦

btw 我哥叻溝左條女,拍左大半年洗左幾十萬係條女身,開頭比我屋企屌佢大洗
但原來條女屋企好有錢下,老豆做生意,啲親戚幾乎都係專業人士(醫生果啲)
細路仔諗法
唔覺有咩問題
留名等睇你呀哥俾條女飛 人又冇錢又冇
求婚戒指 10k?
樓 4m?
你講緊幾多年前?
將所有野都要連繫上錢太無意思
用錢堆砌既快樂同愛情唔會長久
同其他女仔拍埋你死十次都無用
除非你女朋友真係無所謂
有合碎石款既
但係又真係要用錢
做女就無有錢娶你囉,一樣架,除非一夫多妻
你大啲就明㗎啦
當你有錢
比得100k蚊戒指 200k禮金 竟然會250k酒席? 最少都500k la 仲未計cenemory 同decor 嗰度再200k-300k
呢句 真
醒下啦, 香港人
經濟都係雙方溝通/相處既一個課題
求婚戒指同男友講過 只要個款靚 有冇卡都唔重要 我重視求婚既過程 佢有幾感動我 (唔係要一大班人 搞到好隆重果種)

婚禮方面 我而家都傾向想細搞 但唔可以唔搞 因為都想着婚紗

但首期真係好難儲 遲啲會同男友開户口 大家每個月都要擺錢入去

本身想26歲結 但而家有啲覺得冇乜可能
草織戒子 註冊 港幣幾舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞