男人同我入黎,香港地結婚真係好昂貴㗎

781 回覆
2794 Like 61 Dislike
所以好想佢breakdown 睇下 500k 咩料
拍緊拖果陣
一定要一齊睇【血鑽】
明白事理咪呢D囉
你去尖沙咀啲酒店擺都唔晒咁貴
擺酒其實可以平擺
換來既係日後免得外父 外母俾說話自己聽
呢樣先重要
現代版警世箴言
終日忙忙只為飢,才得飽來便思衣,
衣食兩般俱豐足,房中少個美貌妻。
娶得嬌妻並美妾,又恐老來無孫兒,
生得五男並二女,出入無轎少馬騎,
驢馬成群轎已備,田地缺少不足支,
買得良田千萬頃,又無官職被人欺,
七品六品乃嫌小,五品四品還嫌低,
一品當朝為宰相,又想君王做一時,
心滿意足為天子,又望後世無死期。
一棺長蓋抱恨歸,入土也帶金元圓。
買左樓既可以唔洗諗其他,每月供完樓,食飯搭車,得番幾千蚊剩,儲條毛?
有父幹比得起

吹咩

絲打 tg me
港女呃like夠大粒就得,話知你係玻璃
係咪要2卡?
你永遠唔夠佢地鬥架...
到時佢地就會話有瑕疵既真鑽石先係最值錢...之後keep住賣咁貴
睇下幾多圍架啫
有無結過婚擺酒
係賺/打個和既出黎講講
睇完個post,唔結了
唔擺酒咪得囉
只要兩方面家長都同意
睇你打和既定義係咩?
酒席打和?定計晒所有關於結婚既野
聽到都有智慧過人
幾多港女知係carbon組成
話雖如此,但既然只係炭其實唔洗要都得啦,唔係咩
你唔好俾上邊D極端例子嚇親,問問自己,計計數,其實平搞都可以好多選擇
幫個男仔搵埋藉口啦,你都要識做架
無知一問 雖然有排都未到我 由細到大都聽人講結婚貴又咩幾十萬個啲 而我自己其實對歐洲唔係特別鐘意 所以蜜月婚紗相個啲我諗都唔會去歐洲 當然身邊人成日都話係我細個未識欣賞 大個就唔會咁諗 我諗住都係香港影算 蜜月旅行可能都係亞洲 而擺酒我諗都唔會大排筵席得好誇張 打算主要俾屋企人請親朋好友 自己嘅應該唔會太多 同埋婚戒我會想兩個人親手去整銀戒指之類 咁會唔會都係要幾十萬 ?朋友聽完成日話我結婚都咁小家 但係我純粹真係鐘意咁多啲 有時都會諗係咪自己太度縮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞