[DC綜合#7] OG Captain Marvel 新Trailer呢

1001 回覆
19 Like 17 Dislike
Warner Bros. sets DC Super Pets movie for release in May 2021
https://www.flickeringmyth.com/2019/01/warner-bros-sets-dc-super-pets-movie-for-release-in-may-2021/

2021 仲有Krypto
出幾多套都無用 完全無哂癮
出隻狗都唔出mos2
不如呢度改名叫DCEU綜合算
動畫黎姐是鳩但啦
Ben好似仲有一套合約 嚟緊2021嗰套講後生bat
傳Ben會似ww咁flashback 所以佢twitter講嘅只係唔會做後生bat?之後講老bat會做返?
屌dc真係只有傳聞
D傳聞認真好煩 又多fake news
原來係動畫,我以為好似disney咁live action
Warner Bros. Pictures offered James Gunn a Superman movie!
幫人寫ss2劇本但叫人導超人

Pudding
《超人: 鋼鐵之軀》《蝙蝠俠大戰超人: 正義黎明》與《正義聯盟》分鏡畫師傑.奧利瓦 (Jay Oliva) 曾經透露導演扎克.施奈德 (Zack Snyder) 對DC擴展宇宙最初的計畫涵蓋五部電影,而第五部作品很有可能就是《正義聯盟3》。

日前,美漫達人凱文.史密斯 (Kevin Smith) 在其播客節目 Fatman Beyond 表示自己最近受邀參訪《星際大戰9》位於英國華納松林製片廠的片場,而且他在那裡有幸與《正義聯盟》主體拍攝和補拍作業的劇組人員進行交流,並且取得了《正義聯盟》三部曲的相關資訊。

導演扎克.施奈德願景中的《正義聯盟》結尾基本上與院線版相同,最大的出入是大反派荒原狼 (Steppenwolf) 被天啓魔 (Parademons) 使用爆破通道押送回天啓星時,正義聯盟意識到更加險惡的威脅—— 達克賽德 (Darkseid) 的存在:

「正義聯盟看到了達克賽德,達克賽德也看到了正義聯盟。爆破通道關閉,它就是這部電影他媽的結尾。他們意識到外頭還有一個人,而他們必須啟程了。」

不只如此,史密斯也表示阿弗雷德.潘尼沃斯 (Alfred Pennyworth) 在《正義聯盟》談話的神秘人實際上不是超人,而是一名綠燈俠。《正義聯盟2》將把故事背景設定在外太空,而且綠燈軍團將和正義聯盟聯手對付達克賽德:

「《正義聯盟2》將設定在外太空,而正義聯盟會把戰爭帶到天啓星⋯綠燈軍團會參戰。」

然而,《正義聯盟2》將擁有類似《星際大戰五部曲: 帝國大反擊》與《復仇者聯盟3: 無限之戰》悲催的結局設定,正義聯盟遭達克賽德打敗後,達克賽德前往地球並且將其改造為《正義黎明》騎士惡夢中的形象收場。據此,《正義聯盟3》將會是正義聯盟與達克賽德的最終戰:

「而它會有第三集,英雄們會和達克賽德展開最終戰⋯⋯我的媽呀!」
the fantabulous emancipation of one harley quinn
照個計劃其實zs plan緊佢個5部曲,個dceu開放空間有局限
咁發展其他導演攪其他dceu英雄的話確實好難發展,
正義聯盟上畫時水行俠flash都未有獨立電影跟本就起唔倒加乘作用,
依個plan如果想攪起佢真係要10年以上,正義聯盟集結電影起碼要隔4~5年先可以出一集
唔係根本buildup唔倒
攪衰正義聯盟華納班高層&導演,華納都炒撚晒啦!
唔想知呀,屌,
朋友,向前望啦
向前看
期待ww1984 shazam the batman aquaman好過啦
依家再講返zack個plan已經無意思 向前看算啦 不過見到依家呢個所謂既宇宙已經名存實亡好唏噓 都唔知幾多年後先再見到dc hero集結 ben Affleck 有無機會返黎都唔知 唉
拍三套得一套合格 我理撚得佢plan夠廿套戲咩
你當而家套JL係佢拍? MOS BVS只係合格?
zack個plan,起碼拍咗出嚟嗰啲缺點係太封閉,無諗過人哋啲stand alone點拍,ww離棄人類100年係咁,超人復活無咗人類身份又係咁,蝙蝠俠退休復出又係咁。佢plan比自己啲嘢喺拍到呀,但睇怕拍完dceu條條線都斷晒唔洗拍。根本dceu從一開始都無一個夠開放嘅plan,依家著重solo係唯一可行辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞