[DC綜合#7] OG Captain Marvel 新Trailer呢

1001 回覆
19 Like 17 Dislike
請問有乜戲院上?
mcl 鴨利洲,粉嶺
仲有幾間英皇
咁等4號算啦
大埔人表示粉嶺is ok
不過7號先睇
其實除左Marvel無人成功搞到shared universe (Star Wars迪士尼都搞死左),所以都係算啦
真相
唔講hollywood既話 其實超人既shared universe 都幾成功
平行世界搭個Zero
冇追news 真係唔好衝出嚟柒
佢咪plan 過每個superhero拍一套單飛
但係WB太急
逼佢要玩大集結
結果WB仆街
行返ZS嘅舊路(拍單飛)
star wars同dark universe性質唔同嘅,但同樣英雄題材嘅dcplan唔好只可以講係技不如人
Fantastic Beast都爛左啦要平衡Easter egg,world build up同故事性係好難。只能話Kelvin Feggie係神
除左marvel都數唔到其他 某程度所謂既DCEU只係Zack Snyder既超人三部曲+外傳電影
Martha
當elseworld算啦
你唔明我講咩
ww響bvs前離世一百年,搞到solo要拍前傳,又要食設定
大超人類身份死咗,變成mos2要解決嘅問題
nightwing本來話拍solo,zack就衝出嚟話bvs死嘅羅賓係dick

依家佢交代個plan,JL下一集ww同aqm都瓜咗,咁叫人地響你再下一集前拍咩,又焗拍前傳?
zack個plan,同裏面嘅設定,最大問題係太封閉,唔考慮適唔適合其他solo
講得啱,依家等如主幹廢咗,剪返啲分枝各自種
因為佢完全無諗過要好似mcu咁玩
佢淨係想好似哈利波特咁玩 完左就算 顯示到zack根本同wb無好好夾過 所以咪搞到咁囉
沙田都有優先場喇
所以我話,如果以為zack係dceu嘅kevin feige,真係不美麗的誤會
再退多一萬步講,用mos當成個universe開頭已經係on9要點nerf呢個superman先可以平衡到個故事?卡通套JL都識一開始Nerf superman,到打Darkseid先比佢出盡全力,人地n年前卡通鋪陳都好過佢
zack一開始只係想設計自己既三部曲
五部
我又唔覺用mos做開頭有問題喎 superman 係正聯核心 用佢黎做開頭好正常
同埋我真係唔覺一定要nerf先好睇 唔通要打到thor咁就好睇? 咁多年黎mos係第一套電影show到superman 果種速度同力量
講實力平衡既話 你寫好個分工咪得 呢點我都講左好多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞