獨遊北海道札幌函館稚內旭川8日7夜

477 回覆
105 Like 4 Dislike
去左12日睇花 睇景 騎馬
四季彩之丘
向日葵好靚呀
係,
向日葵係向日葵之里
個陣時 香草航空有外國人優惠既jr pass平左好多
好想去
有小小,
特別係D1 零晨機冇乜點瞓同係埋D6要搭頭兩班車入機場返東京個陣⋯
(但D6 個日搭中午/黃昏機嘅econ = 早機嘅First 價錢,我就決定豪一豪搭早機 First 試下)
本身係買左四月尾去東北追櫻,
但因為屋企有事,結果改機票去左五月頭,
咁就變左去北海道⋯

好彩日本啲酒店可以free cancel咋⋯
我上年去北海道最尾個兩日都係住同你係狸小路同一間Hostel

然後上機前個一晚....................地震
絲打遊記好好睇
如果自貼一張就更好
我本身上年都去東北睇櫻花,都係有啲事cancel左
地震之後情況有冇得講黎聽下 ?
多謝你
自貼左就會少一半以上嘅人睇咖喇
玩得開心啲
我係釧路比當地日本人請飲酒
酒到嘔
to long quoter :

fuck your whole famliy ar
一個人去 ?
好惡
震個陣係半夜三點零,震完見無事就繼續訓
然後五點零定六點零又有次餘震

起身已經係八點鐘嘅事,無水無電
Hostel Reception個到有塊板寫左知道發生嘅事,但係當時淨係知交通個啲唔得
機場係點唔知,網絡係九點鐘開始就有問題

然後我落狸小路見到激安排哂長龍,七仔條龍就比較短,限人數入去
七仔個到有部機都可以掃到個價錢,我係咁意買左啲野
之後就著手搞保險啲野,但係基於網絡問題所以有段時間係上唔到網

得知機場封左,Hostel個邊又唔知有無得留宿嘅關係
就出去搵避難所,去到附近間小學先知收爆哂人
同行嘅兩個韓妹收到風有個地方有收人,佢地就拖喼出發,我就返Hostel拎喼走

市面上其實無乜野,有啲似香港新年咁啲舖頭閂哂嘅情況
我個陣係東京,
雖然冇影響但係知道北海道地要有啲不安
唔知點解次次日本地震都有啲心up
留名
估唔到仲有人追返post
可以買完順便講埋去邊/之後持pass去JR綠色窗口劃位都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞