荔枝角I記實驗室員工革命

1001 回覆
3303 Like 21 Dislike
依行利潤唔係噤差既,佢租噤大地方,請噤多人就知道係搵到食
不過高層為佐做靚條數壓人工,炒人
不過d 60 70 後係奴性重,成撚日叫人ot
不過依家90 00後,好少人ot
彩佢有味
12 年都係呢個價
聽講而加請hd fg仲係$9.5k
food team2018 係全公司唯一一條有$賺呀!
我聽聞係加左啲啲有1字頭
佢做差唔多兩年,係時候轉間好D既公司

申脷:前員工,雖然唔同team, 但同佢日日合作
咁多人請假 扣一日都好正常姐
依間野雷曼個陣岩岩畢業去佢it department interview
條友串過馬撚問左幾句就叫我等消息
好彩唔請我
係"預計"會好多人請所以迫大家一齊請 講到好似好幫員工諗咁 其實果日係最hea無咩野做 因為d客收哂爐 仲唔係扣你al 好機會
致梁生:最好就譯埋做英文 俾埋倫敦班粉皮睇,講乜 9 野 10x , 5x5 , nps 呢啲低級洗腦策略呃班投資者,睇吓佢地呃到幾耐

繼續 cut 成本 cut 投資 cut 人頭啦
咁先可以保住 CEO 過億 bonus 架
加油呀!
呢樣真 做I記嘅時候唔覺 跳出去之後先發現低處未等低
即係點? 你初四請左假 佢會另外再扣多你一日?
定強迫冇請果啲要初四請埋假?

唔好乜9都咩公司大晒老細大晒咁奴性
大家簽左合約佢格硬扣我就唔信勞記告唔到
星期四即係10/1
年初四8/2
不足一個月通知喎
I記係邊間
想知點解Food Team 仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞