荔枝角I記實驗室員工革命

1001 回覆
3303 Like 21 Dislike
大lab嚟講 I記已經叫比較人道
識人上年去B記apply俾hr壓到12K
剩係覺得I記好平
點解可以做到咁爛市
老闆可以唔批假,但扣人假的確係犯法
條友嘈上勞工處,公司應該要賠返晒佢剩番嘅人工
製衣
香港仲話夠STEM
算啦
工資是給職位的定價
職位的價格,由最便宜的可勝任者決定
我識有間廠每年新年大陸廠放十日假,香港office焗住跟放但全部扣AL
行已轉
係,以前條team年紀22-40都有,有幾個老屎忽恃住自己做咗10幾年,成日蝦d新仔。心諗乜料咁巴閉。做左咁多年都無2萬,講出去都比人笑
有通知係吹佢唔脹,玩野技巧在於放之前,清晒所有AL
其實做Lab係香港真係價值唔大, 香港唔缺人, 賤價鬥賤價
舉個實例, 我負責緊一份2019年RFQ年, 大慨4.7M 到
D Lab 可以為左爭生意, 當我神咁拜
仲要壓價壓到 3M 做到比我
mimi姐
屌你老母
人地都幫你起左個頭
你都只係關心下佢
公司大曬咪因爲你地班人一直唔反抗所致
年紀幾大?
去睇車/買車既,都係消費得起既人,你嘴頭好,本領高,佢睇睇下豐田嘟可以買Audi.完左交易就可以關人撚事,sales佣金高,一個月開十零廿張單就ok。

做Lab根本就係遛既行業,客比$你你去捉佢錯處。而且冇型冇相,求其邊間lab出張纸就可以走貨。所以,必定要顧及客戶感受才可以襟撈。

家下出job delay肥左你死你賤,sales, CS, engineers全部被Overload, 有辛苦冇薪水,唔辭職唔會加人工,肥上瘦下就梗啦,仲要做埋D统計野,叫人打幾百個call幾百張quotation, 其實外行管内行,人人講大話虚應故事交D假數字,為求少一日得一日,直到被揭發被裁為止。有能力有志之士早走光,難怪ITS=International Training School.

月月碌卡,9月開12月既Job, 家下特朗普來收你皮了!再加數啦,快D推爆齊齊食花生!
470萬?
咁L高?
Mimi 2017已經見到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞