[互動故]我要做車手!(3)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
啱啱玩完假警車,俾主角抖抖先,醫院情節其實都鋪排緊下一次鬥車
A
A
咁你仲濕獲勁既佢
a
A
但係成百蚊隻
護士啱啱走又有得撳床頭呼叫鍵
「你同個靚女護士有路?佢見到你個樣即刻怪怪地咁。」這次手寫句子字數很多,花了我較長時間書寫。

「唉...我都想...」肥黃一臉愁容:「我之前都係住呢間醫院,又會咁啱都係呢個護士照顧我。」

「咁你知我毒咗咁多年,都好想虐下識女仔...」肥黃續說:「於是我就鼓起勇氣撩佢傾偈同問佢拎電話號碼啦...之後就當然係衰咗...」

「原來係咁...」我手寫回應。

「仲要有次我望出窗外,見到有條友揸住架車嚟接佢收工...」

「咁人地有仔仔,就咪搞人啦...」

「但係佢真係好靚女,又溫柔,完全係我like嗰type!」

此時,Ella回來了。

「外賣到!咦,你哋傾緊乜?」Ella注意到肥黃正在跟我說話。
-----------------------------------------------------------------------
A:「無,傾緊近期有乜靚車。」
B:「肥黃鍾意咗個護士!」
C:「肥黃襯妳唔係度happy corner完我。」
D:待肥黃先開口
C
D
b
B
B
c
c
C
B
C
投票結束
a
B 我未投
「肥黃襯妳唔係度happy corner完我。」臥病在床的我還不忙惡作劇一番。

「咪玩啦!我知肥黃唔會~」Ella給我一個白眼。

「其實係咁嘅...」肥黃向Ella重覆一次剛才的說話:「Ella姐你可唔可以幫幫我?」

「嗯...其實溝女就可以細分好多個層面嘅。」Ella仔細地分析:「首先你唔一定要好靚仔,不過你一定要識學識愛錫自己,即係例如keep fit,衣著打扮做得好。」

「不過,我建議你都係查清楚個護士係唔係真係有男友先!」Ella再補充。

「嗚...好想情人節有個女朋友。」肥黃依然一臉哀愁。

「咁...你咪試溝佢...」我突然能夠開口說話了。

「你條友,扮講唔到嘢?」

「我真係啱啱先講得返咋...」我以虛弱聲音回應:「可唔可以形容下果條友同架車係乜嘢樣?」

「條友揸掃把佬架,藍色GDB!仲有,我隱約見到佢成頭金毛、頭髮勁長
,成個大陸MK仔咁!」

「咁熟嘅...一時間又諗唔起係邊個。」
-----------------------------------------------------------------------
A:自己幫助肥黃打探情報
B:要求Ella幫助肥黃打探情報
C:要求肥黃自己打探情報
D:問肥黃說:「你咁嘅尊容唔會溝到女架啦,死心啦!」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞