[互動故]我要做車手!(3)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
成功引到ella黎探病
死左 主角變老黃
死咗?呢個故事已完
夜勤病棟
當我再次甦醒時,一打開眼看到的是白色的天花板,顯然我正身處醫院。

我在環顧四周,床邊坐著一個人,不是Ella...是警察!?

警察聽見我晃動身體,馬上轉身向著對講機呼叫:「啊Sir,個犯醒咗啦!」

「犯!」我在心中叫了一聲,再嘗試揮動手腳,才發現手腳都被扣上手扣並鎖在床框上。

不出一會,一名看似是高級警官的人走進了病房。

「聽唔聽到我講嘢?」警員讓出座位,他坐下。

我發現自己還十分虛弱,因此只能微微的點頭。

「嗱,你聽我講就得架啦。」

「家陣你就好撚大鑊,涉嫌無牌管有仿製槍械、危險駕駛、無牌駕駛、無第三保、冒警、拒捕,加加埋埋夠你坐十幾碌。」

「冒警和拒捕?」我在心中強烈地抗議,身體也本能地搖晃。

「係咪想話我砌你生豬肉,係又點?吹啊?你估出面啲人信你定信警察?」警官囂張地拍拍我的床邊。

「不過咁,以我權限如果要令到你無事亦都係易如反掌,不過當然有條件。」他繼續說:「就係離開我個囡Ella!」
-----------------------------------------------------------------------
A:點頭
B:搖頭
B
b!
睇主角仆街最開心
B
Bbbbbbb
b 全劇終
b
B
b
我猛烈地搖頭,而且激動得發出微弱的「嗚嗚」聲音。

「哈,你唔諗下你有邊忽襯得起我個女?」警官續說。

「錢你又無,車仲要得架Corolla(Ella爸爸並未知道Ella強迫弟弟轉讓AE86予主角),含撚啦去!」他再次露出囂張表情。

「如果你唔答應,我轉頭返警局寫埋個report就落你charge!」

「最後一次機會!你離唔離開我個囡?」
-----------------------------------------------------------------------
A:點頭
B:搖頭
B
B 反正肥雪會黎救
含撚啦
A
b
B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞