[互動故]我要做車手!(3)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
c
C
「妳撳入去睇下咪知~」我反其道而行,鼓勵Ella打開文件夾。

「試下呢個先,嘻!」Ella按下了步兵,再選擇了一套名為「東京好熱」的影片。

熟悉的片頭音樂傳入耳邊,我雙手遮蓋著眼睛,不敢迎接音樂播放完畢後將會出現的畫面。

「首音樂又幾好聽喎~」Ella竟然在享受著音樂的旋律。

正當音樂快要播完之際,電腦畫面突然漆黑一片。

「睇嚟個moon壞咗,哈...哈」我一番檢查後,發現屏幕真的壞了。

「咁掃興架~哇,原來已經4點,你唔俾我返屋企,都要俾我訓覺掛?」Ella指著鬧鐘。

「嗯...」
------------------------------------------------------------------------
A:讓Ella睡自己的床,自己睡在地上
B:「我咃一齊訓!」
B
A
B
b
B
扮下野試下佢先A
B
B
a
A
樓豬仲有幾多篇
最後一篇,要瞓覺返工
A
B
投票結束
Ella沒有待我回應就徑自攤在我的床上。

「當正自己屋企咁喎~」我苦笑了一聲:「咁我唯有瞓地下...」

「嗯~」Ella已經拿出了手機在床上查看。

我拿出櫃內的毛氈並鋪設在地上,

「上嚟啦~嗱,淨係瞓覺咋~」Ella伸手拉著準備俯身到地上的我。

「嗯,淨係瞓覺。」於是我也走到了床上。

我們兩人迫在一張單人床上,即使大家都翻轉了身,位置所限令我們的背部互相緊貼對方。

房間內清靜得只剩下我和Ella的呼吸聲。

「睇手機睇到有啲眼花...瞓覺啦~」Ella打了一個呵欠。

「唔準瞓住!」我突然一個轉身,從後抱住了Ella。

「喂啊~你想點啊?」

「妳刷咗牙未架,一陣蛀牙妳就大鑊!」

「刷咗啦!」

「咁就得啦!」
------------------------------------------------------------------------
A:「可以瞓覺!」
B:「可以錫錫!」
C:甚麼也不說
C
c
b
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞