[互動故]我要做車手!(3)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
樓豬又話加速
一定b,最多咪坐監,又唔洗我坐
B
B
啱呀 B
B

含啦黑警
B
投票結束
b
我再一次猛烈地搖頭,搖得連床也在震動。

「好!」警官突然站起身。

「幾驚你堅持唔到,半路笠水!恭喜你通過考驗,我個囡果然無睇錯人。」

我只能做出黑人問號的表情。

「嗱,你就胸口中槍,好在無打中內藏,休息下就無事架啦。」

「至於單嘢,雖然你的確係危險駕駛、無牌駕駛、無第三保,不過念在你幫警方捉到賊,所以決定唔起訴你,唔好同其他人講。」警官在我耳邊悄悄話。

「最後一句,不過你考完牌後要你強制上駕駛改進課程,當做下樣啦。」
-----------------------------------------------------------------------
[本次沒有選項]

[獲得稱號:見義勇為]
Lm
冇選項點推post啊樓主
快啲出翻篇有選項嘅先啦屌
胸口中槍,休息下冇事
「啪!」突然病房門被人大力推動。

「喂!你點可以咁?嚇死我啦!!!」Ella激動地跑到我床邊。

「...」我只能勉強微笑。

「仲話放心,無問題!結果你家陣瞓喺床連聲都未出到囉!」

我很想安慰Ella,卻開不了口。

「你想講乜嘢,你試下盡量寫出嚟。」Ella似乎意會到,於是遞上紙和筆。

(剛才警官臨離開前己幫我解鎖)

「我果刻好驚以後見唔到妳...」我拿起筆慢慢寫出字句。

「我夠係啦!以後唔準再做癲佬!!!」

「我好肚餓。」我再寫出。

「你想食乜野?我買俾你食!」
-----------------------------------------------------------------------
A:醫院餐
B:白粥
C:車仔麵
D:炸雞脾
C
C 食野都掛住車
C
C
B 梗係要ella 煲粥
C
a
d 雞脾回血咖(魔王塔上腦)
「車...仔...麵...」雖然病人應該盡量吃得清淡,不過醫院餐和白粥實在是難以入口。

「好唔健康喎!嗱,一次咋,之後要好返先食!」Ella回應:「餸我幫你揀!」

我再次勉強地點點頭,Ella馬上離開病房到外面買外賣。

雖然我的身體還十分虛弱,不過頭腦尚算清醒。

做了二十五年多人,還是第一次躺在醫院漫無目的地看著天花板。

再這樣下去,我一定會悶得發瘋...

突然有點口渴,於是我嘗試伸手拿床邊的水杯,可以手一震,把水杯掃了在地上。

「今天不小心把心愛的水杯打碎了,事後我用了十五分鐘去細心欣賞,發現打碎了的玻璃碎,竟然比起平日那個形態更美。」我悶得舉起手機拍下碎裂了的水杯,再發到Facebook和IG。
[本次沒有選項]

[獲得稱號:大文豪]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞