[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XX

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
係喎!呢度d 人真係幾斯文幾厚道,其他區真係比人屌到上天花板,梳油頭係紳士d嘅
黎黎去去咪又係得pompadour梳到有咁高得咁高, 不問對像頭型, d 師兄髮線高既出哂事
上面好多人話要轉舖,太意氣用事。
其實理性諗下,轉得去邊?
香港呢類型舖頭太少,轉去另外兩間大舖,價錢仲貴,啲人又串。
Kith仲趕頭趕命,可以日做十幾個客。
依個世界係咁
做起咗 就一定會hea咗
無論係心態定係被迫
除非你唔想搵錢

覺得仲可以接受

都估到佢地成本唔平啦
總會有個過渡期,以前生意冇咁大就可以離地d,到而家越發越大就要現實d,直至有一日生意大到唔旨在錢咪可以任性d
等如窮小子可以講理想,去到事業剛剛起步又要養家就焗住向現實低頭,將來飛黃騰達咪可以想點就點囉
有無人有試過flagship dead sea clay?
換個角度睇呢件事,兩方都有得著:

Barbers:
賺多咗。有邊個唔想成為星級髮型師,好似馬桂燦賺大錢,同李麗珍玩3P?
上海舖都風光一時,而家下場如何大家都知。Barber shop而家對顧客憐憫,就係對未來嘅自己殘忍。
試問熱潮退後,今日所謂嘅忠實顧客,會有幾多留下?

顧客:
由其係啲後生巴打,體會下"在商言商"呢4個字。
面對那些甚麼"益下巴打"、"推廣油頭文化",唔好當係信仰崇拜,或感情投入。因為一切一切都係商業包裝噱頭。
之前紳士頭入嚟賣廣告,好多同張梁記非親非故嘅巴打即刻做免費打手趕走人地,呢啲同大陸"自乾五"冇分別嘅行為,就唔好再做了。
"就算貴啲,都要幫襯支持"呢種非理性消費行為,亦都唔好再做了。
班客究竟有幾天真買髮油都可以沉船,做免費打手攻擊其他鋪有咩得著?
不嬲都覺得 on9, 冇附和過
咪去啲好嘅salon囉
我唔迷信barbershop
三舊水唔平㗎
其實大家無謂再討論黑玫瑰, 表達左意見, 無改善, 唔岩心水, 咪轉第間, 不停想當年都無用香港又唔係得一間barber shop, 總有一間岩自己
其實起香港好多小店做起左都會變質,始終香港太現實
主要睇下自己覺得值唔值再去,我自己barbershop同salon都會去下
認同
覺得差到唔值得就轉
有競爭對我地先係最好
咪係,你有你討論佢有佢潛水,睬你班友都傻
真心講句公道說話,利申幾間都有剪開,其實成件事係某啲巴打成日覺得人地最好,世界第一?最為客諗,剪頭髮係,賣產品都係,但根本人地一直當佢地係傻仔,基至水魚,咪玩喇!不過其實根本唔係今日既事,人地當日都已經講過,唔中意咪唔好去買,佢又無錯。只能講句大家都太年輕了。
好過一上水就擺啲客上枱,講到個個客都遲15分鐘黎到要食2支煙剪完唔肯走,先轉30分鐘,唔覺有咁多極端客,一句話想賺多d所以轉30分鐘仲好啦
“就算貴啲,都要幫襯支持”
呢句真係得啖笑
尤其是係網店買既
邊到有人情味既原素?
盲撐既巴打真係要反省下

有競爭 有進步
對消費者先有益
講咁多「人情味、巴打前、巴打後」既廢話
不如引入多啲好產品,教學,心得,整靚個網 等等

利申:唔係剩係話一間鋪
由coal mine 清貨話唔中意就唔好買到轉30分鐘再撚鳩你
巴打唔好投入太多感情啦
Coalmine真係無問題
佢真係平咗嘛
係態度衰啫
coal mine 好,今次都好,我覺得係說話技巧既問題
我都重相信佢地係有心做既,如果經營方式有改善既我會再俾機會佢
我哋無咩資格教人做生意
但從一個長期消費者角度嚟講
無人鍾意俾人呃
商譽都好重要
轉三十分鐘呢次真係水人
明明話新年後轉番
對事唔對人嘅,如果佢有心有力引入好貨品又比其他鋪平都會幫襯嘅
無知一問,仲有d咩店有多產品賣?
Vlab? Manly man?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞