[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XX

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
佢個解釋係唔合理
議事論事有咩問題
咩45分鐘遲3個字會變30分鐘
咁30分鐘啲人又唔會遲咩
算啦
都明 本身我都睇住佢當時話新年先會變成呢個時間完咗會變返正常時間
只可以話雙方都有大家嘅立場
客有佢地諗法 佢地果邊有佢地自己嘅諗法

都明同一個價錢梗係寧願有一個鐘時間慢慢服務都好過變咗得返半個鐘趕頭趕命咁
轉咪轉做乜要用過年黎過橋
明刀明槍唔得既
其實話咗會改返 之後唔改 已經冇哂誠信
呢度啲人已經講得好厚道 如果係其他鋪一定插到更甘
唔係想踩blackrose
不過真也心問幾時洗剪吹300幾蚊會係叫做平?

不過佢淨做剪,無電染,但又要有類似salon而唔係速剪級既服務,收咁貴先圍到皮我係明既
呢個真,價錢不變,服務時間減半,俾人感覺就好似變相加價咁。就好似老麥魚柳包一塊芝士變半塊,但無減價。有時個客寧願你俾返一塊芝士我,我加兩蚊俾你,都唔想無左半塊芝士。

假如話:淨剪,無修眉熱毛巾等等,收280(亂作),但時間就縮短到半個鐘。
原有package繼續1個鐘/cut到45分鐘,收費不變
咁樣講出黎會有說服力d囉
其實我初頭都覺得好貴,不過開係尖沙咀係咁上下,不過宜家時間短咗所以覺得有d唔抵
有冇巴打有barbershop介紹最好近港島
之前890都係咁
本身$168,臨過年收$238定248,仲話因爲新年。
結果過完年後收費不變,俾人問先話業主加租

其實如果佢可以原本168,過年258,過完年變返248,顧客心理會好受好撚多
Expectation management
靚仔工廠都係30分鐘,又擴充得咁快,證明市場大把客接受30分鐘。
油頭熱潮唔知幾時完,有機會賺多啲,咁點會唔賺。
如果我係佢,我不知幾想呢班要一個鐘嘅"巴打"過主,咪阻住我賺新客錢。
情況就好似藥房,水貨客生意又快又大量,鬼得聞做本地奀客。政策可能有朝一日會禁水貨,梗係盡賺咗先
新年個期我記得我試過熱毛巾都無急急腳到
想問下我用Blumaan original styleing meraki用到有d光澤一條條咁
係咪用錯左
我洗完頭之後落黎打底之後吹乾
咁係將自己一手催毀
下, 佢專剪柒頭架wor, 你都想俾佢剪? $500 一個, 包柒
有咩其他barbershop介紹呀
熱毛巾都冇仲收番正價又過份左喎
呢件事佢無錯,明碼實價,系統表明係30分鐘。
大家反應咁大,主要係投放感情太多。
人地生意人以"巴打"身份作商業包裝,你地就真係當人兄弟。
去夜總會,舞女對你噓寒問暖,就係想做你生意。如果你因此產生感情,就太on 9了。
其實大家只要理性消費,就唔會咁大反應
我唔係講佢點包裝
只係無可否認30分鐘一定會質素差左
人咪慢慢走囉
佢剪classic野多姐有d想試kith 見佢salon barber雙開 好似幾好
同意, 我諗冇人想剪好耐,但半個中真係冇乜可能好仔細,亦都對唔住三百幾個價。[唔係針對黑玖瑰]
你啲比喻好正 樓上班哂vip卡客接受現實啦 , 而家大把客不知幾想你班9折客唔好再出現
唔止係vip客既,我相信呢度有唔少都係熟客
利申:每次去tylor都主動俾9折,雖然我都有vip卡

以剪髮時間黎講最記得第一次做haircut model去俾tylor剪,最後好似剪左成個幾鐘 自從黑玫瑰上左軌道唔知係越來越熟手定係越來越趕,明顯係剪得快左
不過好耐之前去鄰居剪當時都未有分店,平日下晝上去得我一個客都好快手剪完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞