[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XX

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
bona fide打底後上
stickmore 同fh pomade 我都係先密齒。
如果一開始叉梳會扯走好多頭髮
用密唔會壓到好實咩
所以之後用叉梳整高&整鬆
side kick zero
呢個問題我成日都有,用密梳梳完side part就成餅野咁整唔番鬆
我以前一把叉梳走天涯,都ok
而家可能天氣乾,要先密齒梳順
但係點先可以用密梳梳到唔會壓扁個型?我由左至右梳過去佢永遠變一餅野,要用手係中間推番過去先得
我以前係密齒梳順,再用捲梳梳番起,最後手指梳番自然 
新手追左幾個post
我粗髮唔算硬
本時都係短髮甚至碎碎地
想買clay整下layering 咁,想要易洗啲有冇推介

暫時心水有白豬/coal mine/odouds matte paste
巴打們有冇其他推介,或者有冇邊隻岩短髮layering

唔該晒
平平哋Coal mine試吓先 
morris motley styling balm
有冇人試過?
唔該晒2位巴打既提議
Mm好似太貴我都係諗番平啲果幾隻

我見白豬 coal mine, odouds 個價差唔多
想問佢地有咩分別同適合咩髮型同髮質
Stickmore clay fiber, Flagship matte paste, Firsthand summer pomade

短髮基本上大部份clay同paste都夠用

城城分界頭可以用咩product整先咁自然? 又唔似韓狗逗號頭整得咁刻意

睇落髮質好粗好厚,垃圾軟薄無定向攣髮係咪唔會整到

平時整開side part、all back,用qs/ blumaan打底,mm造型,咩都整上去/側邊,睇落冇問題

但gel 分界頭就會好快變得一條條,hold唔耐
Mm對得住個價
唯一一隻我用到冇哂會再買既product
fh都係 mm其實幾㩒用
新fh唔知點
自從有打底的習慣後,所有products都可以用耐好多
係江獸官網買4號落完單
今日都仲未寄
香港冇得買咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞