[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XX

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
Stickmore 做唔到凌亂效果
用咩泥得?
定用paste
好明白鋪租都應該好撚貴。
但轉左半個鐘之後,只要前面有個客遲十分鐘,跟住就連鎖反應一路影響後面好多人。
之前一個鐘既time slot仲話遲遲食枝煙都有時間淨,而家變到趕頭趕命接住落下一位咁。
希望可以係quality 同埋 revenue 都可以有個平衡
45分鐘會唔會好啲丫
又要洗頭修眉敷面
agger 好似好趕咁
30分鐘?速剪呀?唔係掛
3舊幾喎,錢唔係咁搵....
新手入坑
想問吓用咩產品先可以好似張圖咁
望落去唔太油 而且好柔順好鬆身咁
唔該咁多位巴打
鬼佬本身髮質就係咁
其實當年去barbershop同觀塘don barber都係為左享受種文化,但自從轉左做blk rose,可能同某些人合作左,越來越商業化,已經無左以前果種感覺,吹下水,enjoy下,朋友的感覺,宜家同salon感覺好似,錢不是這樣賺的。
打開門口做生意 要賺錢係正常
但係「君子愛財 取之有道」
新年前特別忙轉time slot好公道。不過,個陣話新年後會回恢正常?
而家愈剪愈急,質素每次都覺得差左小小,例如:side part長左幾條;Gel頭急急腳咁,是但分好條界就算

當初去Thug Don係欣賞佢既心,熱情,同埋好似識多個好fd既朋友咁,但最近好似開始變質
我回應少少time slot 既野
1)booking system 改左30分鐘,
因為weekday 下午時間好少人book,到6點後做得幾個客,好多客人book唔到。我啲同事要搵食,如果你地想enjoy多啲時間請book 下午。
收工時間一定忙,我地呢行係做呢幾個鐘嫁渣
2)如果係之前你地有夜晚黎開可能會知我地同事晚晚做到10 點幾11 點,第2日返11 點半am,一星期做足6日。我地呢個改動係想工作時間更有效率而大家都可以早啲收工多啲休息時間多番啲私人時間,人之常情
3)30分鐘一個slot ,我地都唔止做30分鐘,同埋我地唔係全日開晒出黎任book,我地有buffer ,每個客時間係有多冇少。如果你問點解唔開45分鐘出黎book,幾肯定搭九果個會搭正先後到,搭3 果個搭半先到。我地試過 情況的確係咁
4)急
如果你要book搭正然後遲到15分鐘,黎到食多兩支煙先開工做完再食多支煙吹多陣水先走咁樣做1個鐘,我地依家呢個cost的確好難做到。大家準時黎就係可以有最好quality 既服務。
最後講多句,好多謝大家既意見,如果想要多啲時間唔急既服務盡量約早啲或者閒日。
想知邊個同事剪淨你幾條同是但分好條界
不如講下個time slot點搞啦
我都用緊,但某啲位都好似hold唔到 我啲頭髮好撚彈
講真都幾唔合理,完全無從顧客方面諗
都係果句啦,佢講既係完全無錯,但係唔係起客人同質素方面諗,佢係起一個商家方面解釋,當初搵佢地就係因為佢地質素,咁宜家根本搵求其一間barbershop都得!唔怪得聽講話遲啲開cwb,大家明了!不過我地都係少講好,人地一陣會講句,唔中意咪唔好去剪!
客人方面諗比貴少少就係想要更好少少嘅體驗,而唔係趕頭趕命咁剪完個髮,比錢走人咁樣。
一直都好支持ThugDon同張梁記,但宜家真係覺得有少少變質了。
由觀塘跟到去尖沙咀,環境係好左好多,但質素就每況愈下⋯⋯
都係個句,希望係賺錢同服務有反個平衡點
睇返一個月前講咩
龍門任佢搬
對哩個解釋有少少失望
絕對明白大家搵食艱難 租貴 乜都貴
但真係無從顧客角度諗

近兩次幫襯都係半個鐘嘅slot
我唔會話barber 們hea左
但成件事係急左同埋無咁細心
無咁細心自然會出現類似上面巴打講某個位長左嘅問題
而且以前真係果個時間就果個時間
而家去到都仲要等多幾個字

影張證證明下係熟客仔先

我都有點失望,不嬲幫襯開佢買髮型用品,雖然有時貴過其他鋪都無所謂,買佢服務同態度。啱啱幫襯左第二間鋪買野了....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞