[阿白與游智詩][有甜]孤獨兄弟(2)

713 回覆
46 Like 2 Dislike
大結局都咁少人回
大結局都咁少人回

拜年未得閒睇姐
選舉結果

總票數:78

第一位:智詩 114分
第二位:阿白 90分
第三位:淫櫻 36分
第四位:misa 35分
第五位:新月bb 34分

輸個馬鼻
選舉結果

屌!!!!我個新月bb
呀彩幾分
2017年8月1日

「鈴鈴鈴鈴鈴鈴鈴鈴鈴鈴鈴鈴鈴鈴鈴鈴鈴」
7點30分,鬧鐘響起

「嗯...」

一個著住粉紅色睡衣既少女慢慢起身

「等左咁耐,呢日終於要黎啦...」

少女起身後馬上刷牙、洗面

「凌愛瞳,今日第一日返工,要加油呀!」呢個叫瞳瞳既少女對住鏡中既自己道

「我一定..要做個出色既特工,比石仔睇架!」

經過一番打扮後,著住黑色OL裝既瞳瞳準備出門上班

一路行去天水圍西鐵站既途中,瞳瞳回想返起以往既事..

響四個月前既一日

瞳瞳於咖啡室遇到一個人

「咦你咪係...石仔從前果個..瞳瞳?」呢個女仔大感驚訝

「呃....我認得你啦,你係2年前,同石仔一齊去ball果個叫千柔既女仔丫嘛..你好呀」

瞳瞳冇諗到,「果件事」之後,仲可以再見返呢個女仔
「瞳瞳,你依家..幾好丫嘛?」千柔飲住咖啡問

「嗯...都幾好丫..只不過..」瞳瞳道:「我總係覺得..好似對唔住石仔咁,果陣仲怪錯左佢」

千柔安慰住瞳瞳:「唔好咁諗呀,其實石仔從來冇嬲過你架!」

「但係..石仔果陣命都唔要黎救我..」

「我一直都好內疚,所以,我都好想好似佢咁,做一個特工!」

瞳瞳似乎自知講得太大聲,慌忙道歉

「唔..唔好意思..」

千柔搖住手:「唔緊要....不過瞳瞳...你係咪真係考慮清楚架?」

「嗯!」瞳瞳堅定地點頭

「咁呀...」千柔響memo紙上寫下一個電話號碼

「我果陣都係經人介紹先入到去,瞳瞳你可以試下打去呢個電話度架...」

為左成為特工,瞳瞳甚至暫停自己既大學學業

目的都係...為左作心理補償

「不過估唔到...IID既總部原來咁張揚,就響中環果棟美麗大廈度..」

瞳瞳搭住西鐵,前往香港站
去到香港站時,

由於係繁忙時間既關係,四周都人來人往

「嘩...原來中環站咁多人架...」

瞳瞳被推住前進之際,卻失足跌到

「啊!!」

響瞳瞳跌落地前一刻,卻被一隻手拉住

「你冇事丫嘛...」

拉住瞳瞳既係一個銀髮青年,穿著迷彩恤衫,外表異常冷酷

「無...無事,唔該你呀先生...」瞳瞳禮貌道謝

銀髮男冷冷道:「下次小心d..」

而佢身旁既,係一個啡曲髮少女,年紀約比瞳瞳大些少

下巴尖尖,有一副明星相

但佢同銀髮男一樣,說話都係冷冰冰的

「行啦,友美」

「嗯..」啡髮少女回應

然後兩人就消失於人堆中

「呢個女仔...硬係好熟口面...響邊度見過呢...」瞳瞳心裡想著
輸個馬鼻

我明明諗好新月bb果兩集點寫
選舉結果

屌!!!!我個新月bb

慘呀!
呀彩幾分

選舉結果

屌!!!!我個新月bb

慘呀!

Molamola
無新月bb睇喇
呀彩幾分

molamola
照出新月Bob
照出新月bb
照出新月Bob

bob
新月bb咁受歡迎,可能遲d都會出一集既
其實美雪果d我都想出

btw
阿紫贏既話,會寫佢同阿南學廚,順便開套日式麵包王式既鬥煮野食故
照出新月Bob

bob

Autocorrect
呀彩
暫時都諗好左阿白、智詩、misa外傳寫咩
係未諗好淫櫻
呀彩

新月bb仲慘
淫櫻 misa 我有份推架 新月b b都有
彩蛋冇啦 銀髮佬同友美係乜水 西野兄 幾時寫新文 寫曈曈先定 甜外傳先呀
淫櫻 misa 我有份推架 新月b b都有

3個叮噹碼頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞