[月經] iOS集中討論區 (78) 禁售風波

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
咪年代仲有人驚home 掣壞
係咪要拎去蘋果整
個掣都cut埋
其實7以上果個已經唔係掣黎
有人用7用8都仲要用粒殘廢掣
X 都有啦
M字系列出街好多人用粒黃豆 唔知咩事
會唔會係以前舊機backup帶埋過去又唔識熄
今日入手xr 128 最後買左黑
用換咗256嘅8+ trade?
行過apm apple store撚下啲apple watch
幾多人trade in舊機出XR
Apple要出動到呢啲招數谷銷量
證明新機銷量真係好大鑊
三叔依家都係靠狂送八達通增值額谷Note9/S9銷量
頭先去胃訊問6s plus 64GB trade in價有$1630
Apple就有$1700(聽巴打講)
算係似番少少樣嘅
Trade多啲?
額外買多部
256 8plus trade到幾錢?
Rich
我心思思想trade走部6s+換XR
但好似冇咩特別用途

黃睇得多都幾正
自從12.1.1有得preview notification後 我就想買部xr黎玩下 因為以前我用3D touch主要係喺notification bar delete email+ reply message

暫時用左XR一日 同8plus對比如下

1) XR舊電同8plus差不多 冇想像中咁核 亦證明8plus真係好襟用

2) XR portrait mode影人靚好多 用主鏡係室內同黃昏都唔會變暗 但影死物要用app 係黃昏/夜晚亦會暗左少少

3) XR switch keyboard好唔方便 尤其我成日要打數字同中文字

4) 肉眼完全分唔出xr mon同8plus芒有乜分別 而且唔會眼痛

5) xr條邊係幾粗 但是撚旦啦 下年可能會出冇M額全貼邊既新機 到時候再睇

8plus用黎當後備機 主力打機 直到舊電瓜柴
我窮撚

明明國巴先係rich boy
XR以單件product嚟講其實唔差架
係Apple搞到成條line又費又亂咋嘛

關於3
你打打下會慣
成日轉到去英文要急停 然後按高少少揀數字

唔可以瘋狂按地球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞