[月經] iOS集中討論區 (78) 禁售風波

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
我都係 iPhone 7 + 3HK
去設定嗰度鎖咗 network selection
多數都係跳 3G
iOS 12.1.2 16C104
想問下依家xs 用cmhk esim
咁個plan包埋大陸data
我用esim咁係大陸仲用唔用到
用到
唔明點解D人會覺得轉左ESIM會收唔到/用唔到
只係張SIM卡虛擬化左
琴日攞咗部A1660 iPhone 7 諗住去換電 天才見我呢部係A1660 直接換咗部出產左十幾日嘅翻新機 新嘅一樣
sorry唔係好識
我以為都要大陸個中移動個台都要支援esim先用得
冇出現問題都可以換?

過咗保養未?
一個月有一兩次no service, 過左啦 一出嗰陣買 佢換比我我都好好奇
唔使錢?
忽然想去換下機添
唔洗啊!

我都係 A1660. 啱啱俾錢換咗電
我見佢網頁話要即場 show no service,先至有得換。

So far 我部機一年前出過一次問題。以為冇得換
邊間換
要唔要即場show no service
沙田
我無啊 嗰陣好正常 但佢有check過我部機 唔知係咪check到有問題
請教咁多位
除左整粒虛擬HOME制之外, 有咩方法可以手動鎖屏?
我果個cwb天才吧叫我起碼一月後先過黎換電,反正重有apple care plus,依家人太多

前日以為no service 想去檢查下,檢查過硬件冇問題,如果你check到硬件有問題就基本上即換
你又係 A1660?
撳power制咪手動囉
Trade in個post已經去到睇唔落嘅地步
啲期爆哂 book唔到換電
我係A1660 iPhone 7,不過2017 7月先喺csl買,係比較後期嘅批次

天才吧唔建議我上beta版,可能係bug,我都覺得我上左iOS 12.1.3 beta2先奶野

就算我真係no service ,但都係喺個別地區出現過一兩次,都未想咁快換LL機,打算臨到期先換,始終都係小問題未至於嚴重影響使用
我都係後期買,2017年6月。
最後可以換限期係幾時?
睇你個ac+去到幾時,買咗唔好浪費吧
我冇買ac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞