[月經] iOS集中討論區 (78) 禁售風波

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
佢網頁有寫乜嘢由第一次發售計,直至唔知第幾個月。

唔知蘋果條數點計
iPhone 2G粒lock制都仲未壞
d人仲係驚㩒壞d制
本方案涵蓋裝置首次零售之後 3 年期間受影響的 iPhone 7 裝置。

https://www.apple.com/hk/support/iphone-7-no-service/
原來係講緊no service 認衰仔個期,由發售期計都有成3年,但講真真係有幾多人用足3年

過左保就快手換啦唔好等啦,如果有其他野壞天才吧唔會換得咁順手
thank you. 問緊 online support, 實際 deadline 係幾時
早知佢咁鬆手,我就唔洗俾錢換電
online support 俾D 咁既答案我:

"There is not a date right now as to when the program will end, but your device has to be serviced for this before the 3 years is up for your device as well."

UP乜呀?
聽日打電話去,用中文問過
由我買果日開始計三年?
再向 support 問清楚咗 D. 原來唔係全部 A1660 有問題, 要CHECK 過先至知.

我換電時,藍精靈已經晌我部手機 run a testing app. 當時冇話我部機有問題. 應該冇得換 service unit
Xr洗唔洗升最新ios
有冇巴打用緊iphone X去左天才吧換Mon?
其實想問個流程係點?
冇所謂
我都係run過冇事,可能真係早期批次問題
我係頭嗰幾日買 sorry誤導左大家
iOS 12.1.2 升唔升好
利申:用緊12.1.1 X仔
8plus升咗,冇乜分別,細update嚟啫
想問下用檔案睇完iCloud d文件會同時下載埋落部機到,有冇方法齋del手機上既檔案放返d容量出黎但保留低iCloud 個檔案?
應該自動清?
當年以為iphone 7係幾完美既機
但睇番呢度原來咁多問題
又收唔到
鏡頭又紫光
之前好似仲開唔到機?
除咗iPhone 4 真係有試過壞home 掣之外,我真係未聽過其他iPhone 有壞過home 掣
曲線推人買8/Xs/Xr
唔好。有 bug
我將大部份 cloud documents 轉咗用 google drive, one drive
5GB iCloud 未 full 過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞