[月經] iOS集中討論區 (78) 禁售風波

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
有無人xr update完ig 個介面無之前咁清
10.5勉強都叫第二代 但係個mon
ig問題
carrot weather真係好正
iPad 3伏已中

有無人都係咁
正常
12.1.2 有另一個新version
即係等佢大量回收算?
用Weather Underground 做 source 幾好,因為香港都有好多民間天氣站,同埋可以自己set 睇邊個氣象站
不過睇WU要另購Premium

最近更新有埋地區性降雨預報同AQI

況且買Carrot 都係買佢啲on9笑話同設計
但係咪冇啲天氣警告?
點會有回收
呢個問題又唔影響功能,又唔影響安全
通常apple都唔會理,過左保就更加大條道理
睇外國forum好多人都要用到當地消費者保護法先有退換
所以香港就
冇喇,佢只限呢啲地區

所以我都要裝返HK Weather 同 天文台收警告
我用緊ipad pro 2 10.5inch
依家係ios10.3.3
究竟升唔升ios12好 ???
如果由ios10.3.3升到ios 12
會唔會出現有lag既情況 或者有跳app情況出現?
因為依家我ios10.3.3好穩定 冇以上問題
但係本身用緊iphone係 ios12
又想試下ipad升上ios12 但又怕佢會出事
求指點
聽同事講,話喺 store 買嗰啲iPhone 係最高級,喺經銷商買嗰啲係次一級,喺電器鋪賣嗰啲係再次一級
究竟係唔係
因為喺電器鋪買最高有8%回贈 store 最多得2%
升啦
巴打係咪都有部ipad都升左ios12??
覺得易唔易用? 同埋會唔會好易有彈app情況出現?
你去apple store玩下
屋企有人用緊
唔會啦
假假地都A10X (A11 level)同4GB ram
點會易
依家即刻升先
謝巴打
點解官網冇IPHONEX買 咁奇怪
我都換過一部,到而家用左9個月都冇事
第一部用唔夠3個月有白印
垃圾蘋果唔撚認,冇買apple care+要比錢整
我由10用到12
除咗ios 11用落好有問題之外
ios 12我好滿意,續航力都係同以前差唔多
用咁耐完全無彈過app,不過我個部只係娛樂用途
做既野根本無彈app既可能
而家只有出面零售商有得賣
去apple store只會迫你上xs
iphone 8 16C101 表示無得上 16C104
咁依家IPHONEX 仲低唔低買
冇追開手機依D野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞