我覺得人生真係好難

390 回覆
39 Like 1 Dislike

同路
我12月分手 比女朋友話我無錢
知左原來佢鐘意左個有錢仔
到而加一直都仲好痛好辛苦
明明每個人見過我同佢相處都會話我100分男友
為佢著想到乜都放佢係第一位
完全係為左佢而生存 拍左7年拖
一句I preserve better 就收9我工

你一定好傷心好傷心
我都有有錢仔追過 但我冇俾帽佢帶
佢唔知呢件事
我想講真正嘅愛唔係用錢可以買
你可以話我天真 但我真係咁諗

我到而加我都仲未接受到
唔敢同朋友講分左手
唔敢同屋企人講
之前仲同屋企人實牙實齒講完我地計劃結婚

我都唔敢同屋企人講
我朋友好快就知道咗

我都要考ielts 我今日都想飲
但唔見咗開瓶器屌

5日飲左3支大酒 再飲洗胃肝出血
樓豬幾時整愛心曲奇我食

你減下肥 隻大隻啲 個人自信啲
我覺得你會有機會

頹廢期緊 仲有IELTS之類等緊我 飲左成個星期 今日係第一晚冇飲

但唔見咗開瓶器屌

前排有事唔開心,都飲左成個星期酒

但唔見咗開瓶器屌

5日飲左3支大酒 再飲洗胃肝出血

唔好再飲啦
變飲水is ok
樓豬幾時整愛心曲奇我食

隨時 歡迎報名
樓豬幾時整愛心曲奇我食

隨時 歡迎報名

咁我報定名先

你減下肥 隻大隻啲 個人自信啲
我覺得你會有機會

頹廢期緊 仲有IELTS之類等緊我 飲左成個星期 今日係第一晚冇飲

但唔見咗開瓶器屌

前排有事唔開心,都飲左成個星期酒

飲得多 更傷心

人地點安慰我我都好似起唔返身咁
真係好麻煩到人

每個人都總會遇到唔開心嘅嘢

講出嚟過一排就無嘢

我唔知我要過幾耐先會冇事

絲打我都經歷過你嘅心情,當年我都追左個女仔6年,身邊嘅人個個都睇好我地,覺得我地天生一對,我都覺得自己好有機,只係差個timing表白,後來去左外地讀書,就無疾而終左,結果到最後大個左諗返件事,根本人地從頭到尾都無鍾意過我,我一直都係做緊兵仔,只不過係職位高d嘅將軍,但到你搵到另一個你值得去愛嘅人嘅時候你會發現之前嘅人,who fkin care?絲打比個機會自己,向前行,唔好抹殺左自己嘅將來
樓豬幾時整愛心曲奇我食

隨時 歡迎報名

咁我報定名先

竟然有人想要

每個人都總會遇到唔開心嘅嘢

講出嚟過一排就無嘢

絲打我都經歷過你嘅心情,當年我都追左個女仔6年,身邊嘅人個個都睇好我地,覺得我地天生一對,我都覺得自己好有機,只係差個timing表白,後來去左外地讀書,就無疾而終左,結果到最後大個左諗返件事,根本人地從頭到尾都無鍾意過我,我一直都係做緊兵仔,只不過係職位高d嘅將軍,但到你搵到另一個你值得去愛嘅人嘅時候你會發現之前嘅人,who fkin care?絲打比個機會自己,向前行,唔好抹殺左自己嘅將來

但要搵到真係好難 有可能一世都搵唔到

唔好再飲啦
變飲水is ok

成日係到諗 點解唔嘻嘻哈哈好似啲傻仔咁求其搵個人求開心是是但但拍幾個月就散算

但我過唔到自己果關 我接受唔到感情係啲咁幼稚既野
多謝正皮同係呢個post安慰我嘅人
連登有愛
雖然我都係極度唔開心
抽刀斷水水更流,舉杯消愁愁更愁
巴打,過去聽吓 中島美嘉既 我曾經想過去死。
希望幫到你。

唔好再飲啦
變飲水is ok

成日係到諗 點解唔嘻嘻哈哈好似啲傻仔咁求其搵個人求開心是是但但拍幾個月就散算

但我過唔到自己果關 我接受唔到感情係啲咁幼稚既野

接受唔到感情係唔認真對待
抽刀斷水水更流,舉杯消愁愁更愁

完全明有幾愁
巴打,過去聽吓 中島美嘉既 我曾經想過去死。
希望幫到你。

絲 好 我聽下

但要搵到真係好難 有可能一世都搵唔到

我當時都係咁諗,11歲識佢已經同自己講要同佢一生一世,幾年來為佢放棄左大量女仔,同自己講一棵樹真係值得你放棄個森林,結果?我明白你現在嘅感受,其他人同你講咩都哂氣其實,你只係想有班聆聽者可以聽你掃下苦,我都只係想提你,要向前看,無人叫你要放棄你嘅回憶,但懷念過去嘅同時都要比自己機會接受未知嘅將來
好心啦,先得18歲,仲以為咩事咁傷心,原來咪又係失戀...
講到要生要死咁,你嘅人生啱啱先開始最精彩嘅部分就話好難行落去,咪中二病發作啦⋯⋯ 你唔好幻想自己係悲劇嘅主角先得架
自怨自艾不如讀下書充實下自己好過啦

之後真係要讀書 但依加已經冇動力準備考試
我明吖
前幾日差唔多同一個case
19歲已經覺得自己好廉價
次次攞個心出黎就比人玩
之後仲要護住佢

仲要自己一個係美國
日日一起身個心好痛
唔知點行落去
希望你都可以振作啦
我依家二十歲,我都覺我人生好失敗,冇朋友冇圈子,只有個唔嫌棄我嘅女友,我已經覺得好幸福。
只係成日覺得自己冇圈子要痴住女友嘅感覺唔好受。
我依家二十歲,我都覺我人生好失敗,冇朋友冇圈子,只有個唔嫌棄我嘅女友,我已經覺得好幸福。
只係成日覺得自己冇圈子要痴住女友嘅感覺唔好受。

做個朋友喇巴打,無朋友咪上連登開個post,大把朋友
我明呀
好想人地都係對返自己咁好,但次次希望愈大失望愈大
好care果個人同埋佢點睇

其實好人係咪真係冇人鍾意、專係俾人用黎利用架呢,係有朋友叫我唔好成日對人地睇到咁重要,但我次次都做唔到,搞到自己抑鬱左好耐,其實係咪賤啲、姣啲、吊人癮既女人先會多人鍾意啲,對人係咪唔可以太真心

其實都係嘅
人有時都要marketing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞